SMARTTHINGS

[FOTO] Samsung pokazao novi koncept pametnog doma, uz nekoliko iznenađenja

26.05.2022 u 14:47

Bionic
Reading

Samsung je u sklopu izložbe Smart Home demonstrirao niz pametnih kućanskih uređaja uz diskretnu demonstraciju trenutno lokalno nedostupnog OLED televizora Samsung S95B

Samsung je u Arena Centru u Zagrebu predstavio koncept pametnog doma, uz niz povezivih i pametnih kućanskih uređaja i sustava za kućnu zabavu. Kućanske su uređaje predvodili proizvodi poput štapnog usisavača BeSpoke Jet i robotskog usisavača sa LIDAR tehnologijom i automatskim mapiranjem prostora pomoću umjetne inteligencije, a nadopunjali su ih ormar za razračivanje odjeće Samsung AirDresser i osvježivač zraka AX950N Cube.

  • +15
Samsung Smart Home izložba Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Rukavina

Uz niz influencera i predstavnika medija, krupan kadar su pored pametnih međusobno povezanih uređaja zauzeli i Samsungovi preklopni smartfoni iz serije Z Flip, kao i nov Neo QLED 8K televizor.

QN900B Samsungov je 75-inčni 8K TV uređaj koji koristi mini LED tehnologiju te dolazi s podrškom za Dolby Atmos i naravno, prikaz slike od ruba do ruba. Televizor dolazi sa preciznijim pozadinskim osvjetljenjem, bogatijim bojama i podrškom za gejming na 144 Hz.

Kompanija je također demonstrirala pametan televizor OLED 4K TV S95B. Najnoviji gejmerski orijentiran OLED uređaj dolazi sa panelom brzine osvježenja do 120 Hz, procesorom Quantum 4K sa 'percepcijskim mapiranjen boja i poboljšavanjem svjetline OLED panela' i podrškom za Dolby Atmos, kao i dijagonalama od 55 i 65 inča. Datum dolaska u Hrvatsku u ovom trenu nije poznat.