NOVA PERJANICA

Evo kako i vi možete do mobitela HTC One (M8)

22.04.2014 u 13:01

Bionic
Reading

Novi pametni telefon tajvanskog proizvođača već je jedan od ozbiljnih kandidata za smartphone godine. Uskoro će se naći u ponudi Hrvatskog telekoma - predbilježbe su već krenule

Želite li se predbilježiti, to možete učiniti na ovoj stranici Hrvatskog telekoma. Želite zamijeniti staro za novo? I to se može

Nova HTC-ova uzdanica je dimenzija 46,36 puta 70,6 puta 9,35 mm. Teži 160 g. Metalno jednodijelno kućište opremljeno je zaslonom s punim HD-om (1080p), dijagonale pet inča (12,7 centimetara), rezolucije 1080 puta 1920 piksela. Ima tanje rubove i zaobljeniji je.

Pogone ga četverojezgreni Qualcommov Snapdragon 801 na 2,5 GHz, uz Adreno 330 za grafiku te najnovije izdanje Androida, 4.4 KitKat, uz HTC-ovo sučelje HTC Sense 6, na uređaju dostupno kao nadogradnja koja se može preuzeti u trgovini Google Play. Za one koji više vole čisti Android, ediciju HTC One (M8) moći ćete naručiti i kupiti u Playu.

Što se memorije tiče, postoje dva modela - sa 16 i 32 GB. Oba je moguće proširiti pomoću mikroSD kartice do 128 GB, oba imaju dva gigabajta RAM-a.

HTC One (M8) (klikni za uvećanje)


Širokokutna prednja kamera ima pet megapiksela, a stražnja četiri.  Nova tehnologija Duo Camera može se pohvaliti dubinskim senzorom koji snima detaljne, dubinske informacije.

Napredna tehnologija fotoaparata također radi i iza zaslona i fotografira odmah nakon uključivanja, tako da se nakon aktiviranja zatvarača (shutter) uvijek prikaže najoštrija moguća slika. Autofokus kamere radi brzinom od 300 milisekundi.

Rješenje Motion Launch u trenutku može prepoznati položaj i kretanje uređaja zahvaljujući ugrađenim senzorimakretanja koji vam omogućavaju da komunicirate s uređajem bez okretanja zaslona.

Baterija kapaciteta 2600 mAh bi trebala potrajati do 40 posto duže u odnosu na prethodne modele. Kada je u potpunosti napunjena, traje do 14 dana, i još uvijek vam omogućava primanje poziva, poruka i elektronske pošte. Može se aktivirati ručno ili automatski i donosi 60 dodatnih sati čekanja (standby) s 20 posto kapaciteta, 30 sati s 10 posto i 15 sati s pet posto.


One (M8) podržava mreže 4G, NFC i Bluetooth te wi-fi.

Kako je najavljeno iz HTC-a, One (M8) bit će dostupan posvuda u sivoj (gunmetal gray), srebrnoj (glacial silver) i zlatnoj (amber gold) boji. Više: Sada je i službeno predstavljen novi HTC One