DOČEKALI SMO

Sada je i službeno predstavljen novi HTC One

25.03.2014 u 19:53

Bionic
Reading

HTC je danas predstavio željno iščekivani HTC One (M8), najnoviji pametni telefon koji se naslanja na nagrađivani HTC One (M7). Novi HTC One (M8) predstavljen je u sivoj boji te s najnovijim sučeljem HTC Sense 6, a može se pohvaliti visokokvalitetnim, jednodijelnim metalnim kućištem s rješenjem Smart Sensor Hub koje predviđa vaše potrebe i koristi Motion Launch za lakše obavljanje svakodnevnih zadataka

Nova tehnologija Duo Camera omogućava snimanje fotografija koje izgledaju poput onih profesionalnih, kao i nevjerojatne efekte, dok rješenje HTC BoomSound ponovno postavlja nove standarde u kvaliteti zvuka pametnih telefona.

Izvršni direktor HTC-a Peter Chou istaknuo je sljedeće: 'Godine 2013. predstavili smo najbolji pametni telefon na svijetu, ali nikada nismo prestali s postavljanjem izazova, ne samo u vezi nas samih, već i postojećeg stanja na tom polju. Kao pioniri mobilne inovacije, nastavljamo dizajnirati i graditi uređaje koji će zasjeniti, nadahnuti i transformirati industriju pametnih telefona. Ponosan sam što danas mogu predstaviti najbolji, najintuitivniji i najnapredniji uređaj kojeg je do sada industrija vidjela, novi HTC One (M8).'

Prekrasno dizajniran izvana i iznutra

Izdržljivo, visokokvalitetno, metalno, jednodijelno kućište opremljeno je 5-inčnim full HD zaslonom (1080p), te se može pohvaliti tanjim rubovima i mekšim oblinama, za lakše i prirodnije rukovanje.

Novi HTC One (M8) može se pohvaliti i s procesorom Qualcomm Snapdragon 801 te operativnim sustavom (OS) Android 4.4 KitKat, posljednjom verzijom OS-a Android. Tu je i novo sučelje HTC Sense 6 koje je na uređaju dostupno kao nadogradnja koja se može preuzeti u trgovini Google Play . HTC Sense 6 je u potpunosti redizajniran, s čišćim i ljepšim vizualnim stilom, a donosi prilagodljive, žive tematske boje, kao i intuitivnije personalizirano iskustvo. Za one koji više vole Stock Android, edicija HTC One (M8) Google Play moći će se naručiti već danas te u idućih nekoliko tjedana kupiti u trgovini Google Play.

Skok naprijed u fotografiji pametnih telefona

Novi HTC One (M8) donosi potpuno drugu dimenziju mobilnog fotografiranja kombiniranjem prvog pametnog telefona na svijetu s rješenjem Duo Camera koje uključuje HTC-ov inovativni modul HTC UltraPixel, s dvostrukim blicem i full HD video kamerom od 1080p, koja stvara nevjerojatne slike u svim svjetlosnim uvjetima te bogate, visokokvalitetne video zapise. Istovremeno, širokokutna prednja kamera od 5MP omogućuje iznimno jednostavno snimanje autoportreta (selfies) visoke kvalitete.

Pored glavnog modula HTC UltraPixel, rješenje Duo Camera može se pohvaliti i dubinskim senzorom koji snima detaljne, dubinske informacije i omogućuje niz prekrasnih i kreativnih efekata koji vam daju više mogućnosti nego ikad prije.

Mijenjanjem fokusa nakon fotografiranja možete u trenu dobiti profesionalne portrete, i to zahvaljujući rješenju UFocus. Osim toga, koristeći Foregorunder moguće je istaknuti temu fotografije mijenjajući pozadinu kreativnim efektima.

Napredna tehnologija fotoaparata također radi i iza zaslona i fotografira odmah nakon uključivanja, tako da se nakon aktiviranja zatvarača (shutter) uvijek prikaže najoštrija moguća slika. Autofokus kamere radi brzinom od 300 milisekundi i daje prekrasno jasne fotografije u djeliću sekunde, čak i kada je potreban blic. Osim toga, inteligentno rješenje Led Dual Flash automatski bira precizan ton boje i intenzitet svjetla da bi postigao što prirodniju boju kože i fotografiju koja izgleda kao da ju je napravio profesionalni fotograf.

I na kraju, novi HTC One (M8) također ima integrirani način rada Slow Motion koji omogućuje snimanje usporenih snimaka visoke razlučivosti i montiranje.

Pokažite, surađujte i dijelite - Zoe u oblaku

Potpis slike..

Ove godine rješenje Zoe razvija se u platformu temeljenu na cloud tehnologiji koja služi za lakšu suradnju i dijeljenje materijala. Podijelite video zapise Zoe sa svima i pozovite prijatelje da sami dodaju svoje fotografije, video zapise i omiljenu glazbu ; remiksirajte najbolji sadržaj i napravite jedan, nevjerojatan zapis najboljih trenutaka.

Novu aplikaciju Zoe za HTC One (M8) moći ćete nabaviti u internetskoj trgovini Google Play.

Motion Launch – praktične prečice kojima upravljate pokretom ruke

Uvođenjem sučelja HTC Sense 6, novi HTC One (M8) može se pohvaliti i tzv. šestim čulom. Primjerice, rješenje Motion Launch u trenutku može prepoznati položaj i kretanje uređaja zahvaljujući ugrađenim senzorima kretanja koji vam omogućavaju da komunicirate s uređajem bez okretanja zaslona. Jednostavnim povlačenjem prsta preko zaslona uređaj se aktivira, a Auto Answer vam omogućuje da se javite na telefon jednostavnim prislanjanje uređaja uz uho bez diranja ekrana (koristan alat ako vam telefon zvoni kada radite u vrtu ili perete suđe), dok dvostrukim dodirom zaključavate ili otključavate ekran.

Iznimna štednja baterije – dodatno vrijeme čekanja (standby) za istu cijenu

Inovacije ni tu ne prestaju; sada mijenjamo i način na koji ljudi koriste svoju bateriju. U slučaju pametnog telefona HTC One (M7), HTC je povećao potrošnju energije tako da ste mogli izvući najviše iz svog uređaja. S telefonom HTC One (M8) ta ista značajka podignuta je na novu razinu; baterija uređaja sada traje i do 40 posto duže. Kada je u potpunosti napunjena, baterija traje do 14 dana, i još uvijek vam omogućava primanje poziva, poruka i elektronske pošte – savršena je to opcija ako ste na putovanju. Može se aktivirati ručno ili automatski i donosi 60 dodatnih sati čekanja (standby) s 20 posto kapaciteta, 30 sati s 10 posto i 15 sati sa 5 posto, tako da se ne morate brinuti da ćete ostati bez baterije ako ste ostali kasno vani ili planinarite.

Novi uređaj HTC One (M8) ponovno je pomaknuo granice audio iskustva. Najnovija tehnologija HTC BoomSound stvara snažan i kristalno čist zvuk s bogatim tonovima od basa do visokih tonova. Zvuk je 25 posto snažniji od zvuka kojeg proizvodi HTC One (M7); kvaliteta je ista, ali novi HTC One (M8) ima dvostruke stereo zvučnike s prednje strane, s novim pojačalima, redizajniranim zvučnim komorama i prilagođenim audio profilom koji pruža vrhunsko korisničko iskustvo.
Dostupnost

Novi HTC One (M8) ponudit će više od 230 operatera iz cijelog svijeta.

HTC One (M8) bit će dostupan posvuda u sivoj (Gunmetal Gray), srebrnoj (Glacial Silver) i zlatnoj (Amber Gold) boji. U Hrvatskoj će uređaj biti dostupan od prvog tjedna svibnja 2014. u ponudi sva tri domaća telekom operatera po za sada još uvijek nepoznatoj cijeni.