UPLETENA I NASA

Elon Musk poriče glasine: 'Ja nemam probleme s ovisnošću'

09.01.2024 u 12:37

Bionic
Reading

Optužbe i priče o Muskovom korištenju kokaina, ecstasyja, ketamina, LSD-a i još mnogo toga gomilaju se nakon godina eratičnog ponašanja

Elon Musk je pušio travu pred kamerama s Joeom Roganom, no priče sežu puno dalje od toga. Priča se da se milijarder drogirao koristeći kokain, LSD i psihodelične gljive na zabavama diljem svijeta. Razgovarao je o korištenju ketamina na recept, ali postoje anegdote da je Musk rekreativno uzimao lijek sa svojim bratom u Miamiju. Godine 2017. navodno je kasnio sat vremena na skupu u SpaceX-u, nerazgovjetno govoreći do te mjere da je drugi izvršni direktor preuzeo prezentaciju. Očigledno, problem je toliko loš da članovi odbora, kolege i prijatelji objavljuju priče o njegovoj navodnoj uporabi droga u tisak. Međutim, prema Musku, sve su to laži.

'Nakon tog jednog udaha s Roganom, pristao sam, na NASA-in zahtjev, provesti 3 godine nasumičnog testiranju na droge', napisao je Musk u objavi na X-u, platformi koju su svi zvali Twitter. 'Nisu pronađeni tragovi bilo kakve droge ili alkohola.'

Čini se da se to baš i ne podudara sa člankom u Wall Street Journalu koji govori o razgovorima s više izvora koji su novinarima rekli da je Muskova upotreba droga alarmantna i u tijeku. Neki se navodno brinu da bi to moglo prouzročiti 'zdravstvenu krizu' kod najbogatijeg čovjeka na svijetu, ali ako ostavimo po strani njegove vlastite tjelesne funkcije, ilegalna uporaba droga dovodi u opasnost ugovore s vladom u SpaceX-u i prijeti imovini ulagača procijenjenoj na 1 trilijun dolara - da ne spominjemo tisuće radna mjesta ljudi i američki svemirski program.

WSJ 'nije prikladan za oblaganje kaveza za papige za ptice 💩', napisao je Musk na X, naglašavajući svoju poruku emojijem kakice, omiljenim 52-godišnjaku.

Na stranu Muskova poricanja, priče se nastavljaju gomilati. Neki navodno nagađaju da su droge potaknule neka čudnija i osobno štetna ponašanja izvršnog direktora SpaceX-a. Prema WSJ-u, članovi uprave Tesle bili su zabrinuti da je Musk bio napušen kada je tvitao o planovima da tvrtku privatizira, izbor koji je potaknuo veliko suđenje za prijevaru i činilo se da je dioničare koštao desetke milijuna dolara. Neki su za WSJ rekli da su članovi Teslinog odbora tražili od brata Kimbala Muska da mu se obrati u vezi s problemom. Musk je također navodno bio na drogama kada je umalo briznuo u plač u intervjuu o tome kako je ta godina bila teška.

NASA je pokrenula istragu vrijednu 5 milijuna dolara o Muskovom korištenju droga nakon što je izvršni direktor pušio travu u podcastu Joea Rogana 2018. Šest godina kasnije, svemirska agencija još uvijek nije rekla što je njena istraga pokazala. Upotreba droga među zaposlenicima u SpaceX-u prekršila bi uvjete vladinih ugovora vrijednih 14 milijardi dolara, piše Gizmodo.

Musk nije rekao mnogo o tom pitanju. Dan nakon što je WSJ objavio svoj članak o Muskovom navodnom konzumiranju droga, on je tweetao, 'lol.'