ŽESTOKE MJERE

Eletronic Arts: Izbacit ćemo ruske momčadi iz videoigre FIFA 22

04.03.2022 u 13:26

Bionic
Reading

Izdavač Electronic Arts maknut će ruske nogometne timove iz Fife 22 i ostalih igara u serijalu

Electronic Arts je izbacio ruske timove iz serije videoigara FIFA kako bi 'u solidarnosti stala uz narod Ukrajine', piše na EA-ovom Twitteru. Odluka o izbacivanju Rusa dolazi u jeku izbacivanja svih ruskih državnih klubova s natjecanja, odredbama koje su sprovele FIFA i UEFA.

Zamjenik premijera Mykhailo Fedorov pozvao je sve proizvođače igara da blokiraju ruske i bjeloruske račune, prekinu turnire i izbace igrače.

Izvor: Društvene mreže / Autor: EA

EA je napisala: 'EA Sports stoji u solidarnosti s narodom Ukrajine te, kao i velik broj drugih glasova diljem svijeta nogometa, poziva na mir i kraj invazije Ukrajine.

'U skadu sa partneritma u Fifi i Uefi, EA Sports pokrenuo je proceduru micanja ruskih državnih timova i svih ruskih klubova iz FIFA igara, uključujući Fifu 22. Također aktivno procjenjujemo promjene na drugim našim igrama'. Kompanija je, naime, već izbacila bjeloruske i ruske timove iz hokejaških videoigara serije NHL.

Što se drugih velikih igrača u svijetu gejminga tiče, Microsoft i Sony i dalje šute, premda se od njih tražilo da napuste rusko tržište. S druge strane, usluga za streaming glazbe Spotify je do daljnjeg zatvorila svoj ured u Rusiji nakon što je početkom tjedna u svim regijama osim Rusije izbrisala sve sadržaje ruskih državnih medija RT-a i Sputnika.

Tim kojeg igrate u Fifi predstavlja esencijalni dio iskustva i temelj identificiranja koji motivira igrače diljem svijeta - micanjem timova iz vaše zemlje mijenja se iskustvo igre, pogotovo ruskim igračima koji su za nju, usput, već platili.