NOVE TEHNOLOGIJE

Dysonove slušalice s pročišćivačem zraka koštaju skoro tisuću dolara - i ono malo ponosa što vam je preostalo

12.12.2022 u 12:13

Bionic
Reading

Poznati proizvođač usisavača ulazi u arenu audio opreme s neobičnim amalgamom visoko tehnološke maske za zrak i bežičnih slušalica pod imenom Zone. Cijena? Prava sitnica

Uvijek postoji neka spravica ili komad tehnologije koji na sebi nosi ime neke velike kompanije i promatrača ostavlja frapiranim. Takve uređaje nerijetko nalazimo u eksperimentiranju sklonom području nosivih uređaja gdje, premda donose velika obećanja, izgledaju bizarno. Najbolji primjer su Google Glass - naočale za proširenu stvarnost koje su na tržište stigle puno prije svojeg vremena ili maska za lice Razer Zephyr.

Dyson Zone slušalice su koje dolaze iz kompanije najpoznatije po usisavačima. Specifikacije uređaja su, piše PC Gamer, solidne. Zone dolazi s baterijom koja može izdržati do 50 sati rada, kao i naprednim sustavom za poništavanje buke, nisku razinu distorzije i zvuk punog spektra.

S obzirom da je ovdje riječ Dysonu, jasno je da proizvođač nastoji spojiti svoje prethodno stečeno iskustvo sa hrabrim iskorakom u svijet zvuka, pa tako pored uobičajenih stvari u paketu imamo i aktivni filtar za zrak. Ovaj dodatak se spaja na slušalice te pokriva nos i usta dok lovi 99 posto zagađenja.

Ovo sve radi u paru s aplikacijom, zato jer naravno da slušalice dolaze s aplikacijom. Pomoću softvera se mogu regulirati stvari poput glasnoće ili intenziteta poništavanja buke, no također može uređivati postavke pročišćivaća zraka te pružiti informacije o kakvoći zraka.

Set izgleda kao futuristička kombinacija maske i slušalica ili otvorene kacige kakvu bismo očekivali vidjeti u nekom animeu. Zone također izgleda kao uređaj koji se ne može pohvaliti malom težinom. Na stvari poput ugodnosti pri dugoročnom nošenju mora se paziti dodatno uzmemo li u obzir cijenu koja u Americi iznosi 949 dolara.

Tim rečeno, Dysonovi usisavači također su poznati po visokim cijenama, pa ova tehnološka akrobacija s njima ide rukom pod ruku. S druge strane, premda ove slušalice neće privući pažnju ljudi koji žive u 'čišćim' dijelovima svijeta, mjesta koja su poznata po zagađenju zraka mogla bi postati glavna tržišta za kranje neobičan naglavnik.