ANDROID

Droidcon Zagreb po drugi put učinio Zagreb središtem mobilne tehnologije

09.05.2016 u 09:44

  • +3

droidcon Zagreb

Izvor: Promo fotografije / Autor: Droidcon Zagreb

Bionic
Reading

Dugo najavljivano drugo izdanje konferencije droidcon Zagreb, prema riječima organizatora, ispunilo je sva očekivanja okupivši petstotinjak sudionika, mahom 'developera' i dizajnera Androida, te više od 40 govornika iz preko 25 zemalja svijeta

Droidcon Zagreb, najveća mobile konferencija u ovom dijelu Europe s fokusom na Android, po drugi put je održana 28. i 29. travnja u hotelu Antunović u organizaciji tvrtke troido. Dvodnevnom konferencijskom događaju prethodio je Hackathon održan 27. travnja u prostorijama Impact HUB-a, i to s prigodnom temom 'Hack the droidcon!'.

Na dvodnevnoj konferenciji posjetitelji su imali priliku čuti najvažnije vijesti te se upoznati s najnovijim trendovima iz svijeta Androida. Tako je konferenciju otvorilo predavanje Wojteka Kalicińskog iz Googlea s naslovom 'What's new in Android', a predstavio je novi Android N te sudeći po reakcijama i činjenici da je dvorana bila prepuna, znatiželja i dalje ne jenjava o novom izdanju operativnog sistema Android. Kaliciński je govorio o novim funkcijama koje možemo očekivati u verziji N Androida, poput multiwindow podrške, boljeg sustava notifikacija, kao i duljeg trajanja baterije, a isti dan je održao i Q&A radionicu, zamišljenu kao konverzaciju o praktičnim problemima i odgovorima na njih, s kojima se susreću oni koji razvijaju aplikacije.

Predavanja su se tijekom dva dana odvijala u tri dvorane, a sudionici, među kojima je bilo i oko 25 posto stranaca, slušali su govore nekih od najvećih svjetskih stručnjaka na teme razvoja mobilnih aplikacija te UI/UX dizajna, programiranja Androida za pametne automobile i pametne kuće, kao i niz predavanja s temama koja se bave praktičnim pitanjima poput toga kako upravljati timom i uskladiti često naizgled nespojive želje developera, dizajnera i project managera

Droidcon Zagreb je osim vrhunskih govora i predavača imao izložbeni prostor za predstavljanje tvrtki, kao i prostor u kojim su tvrtke oglašavale svoje otvorene pozicije, što se pokazalo punim pogotkom jer su tijekom ta dva dana gotovo sva predavanja završavala danas netipičnom izjavom: 'Zapošljavamo.' Uz izrazito pozitivne komentare posjetitelja, gostiju te govornika, Zagreb se definitivno ucrtao na mapu kao jedno od najrelevantnijih središta mobilne tehnologije u ovom dijelu Europe.