NOVI DAN, NOVA TUŽBA

Bivši direktori Twittera podnijeli milijunsku tužbu protiv Elona Muska

05.03.2024 u 14:05

Bionic
Reading

Tužbu su pokrenuli bivši izvršni direktor Parag Agrawal, Ned Segal, Twitterov bivši financijski direktor, Vijaya Gadde, bivša glavna pravna službenica i Sean Edgett, bivši glavni savjetnik

Četiri bivša glavna rukovoditelja Twittera, uključujući bivšeg izvršnog direktora Paraga Agrawala, tuže Elona Muska za više od 128 milijuna dolara zbog neplaćenih otpremnina, navodi se u tužbi podnesenoj u ponedjeljak.

Tužba podnesena saveznom sudu u San Franciscu posljednja je u nizu pravnih izazova s ​​kojima se Musk suočava nakon što je u listopadu 2022. kupio društvenu mrežu za 44 milijarde dolara i kasnije je preimenovao u X.

Ostali tužitelji su Ned Segal, Twitterov bivši financijski direktor, Vijaya Gadde, bivša glavna pravna službenica i Sean Edgett, bivši glavni savjetnik. Samo nekoliko minuta nakon što je Musk preuzeo kontrolu nad Twitterom, bivši rukovoditelji kažu da su bili otpušteni te da ih je Musk lažno optužio za 'nedolično ponašanje' i istjerao ih iz Twittera, nakon što su tužili milijardera jer je pokušao odustati od ponude za kupnju tvrtke.

Musk je zatim uskratio direktorima otpremnine koje su im obećavane godinama prije nego što je kupio Twitter, stoji u tužbi. Tužitelji navode i da svakom duguje jednu godišnju plaću i stotine tisuća dioničkih opcija. 'Ovo je Muskova igra: zadržati novac koji duguje drugima i prisiliti ih da ga tuže', rekli su bivši rukovoditelji u tužbi koja se rasteže na 39 stranica.

X se već suočava s dvije predložene kolektivne tužbe. U jednoj se navodi da Musk zaposlenicima - koji su otpušteni nakon što je kupio Twitter - duguje najmanje 500 milijuna dolara otpremnine. U drugoj tužbi šest bivših viših menadžera iznosi slične zahtjeve.

X je negirao krivnju. Protiv tvrtke je također podnesena tužba jer nije platila bivšoj tvrtki za odnose s javnošću, stanodavcima, prodavačima i konzultantima, zaključuje Reuters.