ALCATEL PLUS 10

Alcatel predstavio svoj prvi 2 u 1 tablet s Windowsima 10

22.02.2016 u 11:42

Bionic
Reading

Kako bi zadovoljili onaj sektor tržišta koji očigledno nije siguran što točno želi od tableta, a usput i nije baš pri novcima, alcatelovci su priredili elegantan hibridni uređaj koji pokreću najnoviji Windowsi

Razlog zbog kojeg kažemo 'neodlučni' leži u samoj srži dizajna Alcatelovog Plusa 10. Radi se, naime, o tabletu od 10,1 inča koji se može koristiti kao minijaturni laptop te koji ispod poklopca skriva relativno umjerene komponente. Komponente koje, uvjereni smo, prosječnog korisnika neće odrapiti po džepu.

Plus 10 pod poklopcem skriva Intelov Atom procesor od četiri jezgre radnog takta od 1,92 GHz, kao i dva GB RAM-a. Tvornička zapremnina mu je 32 GB, a za one kojima to nije dosta dostupan je i mikro SD slot kojim možete rastegnuti do čak 64 GB.

Njegov IPS ekran od 10,1 inča ima razlučivost 1.280 puta 800 piksela, što možda nije u razini skuplje konkurencije, no barem garantira dugotrajniji život baterije. Što se kamera tiče, Plus 10 ima dvije - ona od pet megapiksela nalazi se na pozadini, a druga od dva megapiksela na prednjem dijelu uređaja.

Plus 10 dolazi i s odvojenom tipkovnicom koja vrši funkciju kolijevke za tablet te koja u sebi sadrži bateriju od 2,580 mAh. Ona u kombinaciji s tabletovom internom baterijom od 5,830 mAh uređaju daje zavidnih 8,410 mAh. Tipkovnica je također opremljena 4G LTE modemom protočnosti od 150 megabita u sekundi.

Za kraj, tu je i USB port na koji možete prikopčati eksterne uređaje poput miša.

Plus 10 dolazi u nekoliko boja poput srebrne, bijele i crne, a bit će dostupan ovog lipnja.