DIGITALNA INAČICA

AI 'oživio' Marilyn Monroe, razgovarala je s ljudima

09.03.2024 u 07:59

Bionic
Reading

Više od 60 godina nakon smrti glumice Marilyn Monroe, njezina digitalna verzija, stvorena uz pomoć umjetne inteligencije, predstavljena je na tehnološkoj konferenciji festivala South by Southwest u Austinu u Teksasu

Prikazana putem računalnog ekrana u crnoj dolčeviti i s 'pixie frizurom', digitalna inačica slavne glumice izražavala je emocije i razgovarala sa zainteresiranima.

Na nedavnom testiranju Digitalna Marilyn razgovarala je o svojoj najdražoj ulozi Sugar u komediji 'Neki To Vole Vruće' iz 1959., zastajući i razmišljajući prije davanja odgovora. Rekla je kako smatra da je taj seksepilan, ali ranjiv lik 'izazovna uloga, ali i zahvalna'. Preporučila je i svoje druge komedije poput 'Muškarci više vole plavuše'.

Digitalnu Marilyn stvorila je tvrtka Soul Machine, specijalizirana je za kreaciju realističnih digitalnih ličnosti, u suradnji s Authentic Brands Groupom, marketinškom tvrtkom koja posjeduje prava na reprodukcije slike Monroe, kao i drugih umrlih zvijezdi.

'Svaki razgovor s Marilyn je poseban osjećaj', rekao je Greg Cross, suosnivač i direktor Soul Machinesa. 'Čini vam se da imate dobar odnos s ikonom.' Tvrtka će digitalnu inačicu glumice na festivalu SX/SW predstaviti na događaju na kojem će posjetitelji moći razgovarati s njom.