'ŠTAPIĆI' DO 64GB

ADATA otkrio stiliziranu i dugotrajnu prenosivu memoriju

07.04.2016 u 08:39

Bionic
Reading

Kompanija ADATA, poznata po proizvodnji DRAM modula i NAND flash proizvoda visoke kvalitete i performansi priopćava kako je otkrila i novi USB flash disk pod oznakom UV210. Riječ je o USB memorijskom 'štapiću' s tankim kućištem od legure cinka

Tim je postignut jednostavan metalni dizajn, ali i osigurana veća izdržljivost, posebno u odnosu na plastične USB memorije. UV210 je vodootporan te otporan na prašinu i udarce. Za rad ne traži nikakve upravljačke programe ili dodatni softver, a ADATA navodi kako je dostupan u veličinama od 8GB do 64GB.

UV210 je proizveden COB (Chip-On-Board) procesom, koji dodatno povećava izdržljivost uređaja, ali osigurava i kompaktne dimenzije.

'Jedna od najvažnijih značajki UV210 jest svakako njegova pjeskarena metalna završna obrada kućišta kojeg prate zaobljeni rubovi, dajući mu tako privlačan dizajn i visoku kvalitetu izrade, a uz to zahvaljujući leguri cinka i puno robusniju izradu u usporedbi s klasičnim plastičnim USB diskovima. Uz sve navedeno UV210 ne koristi poseban poklopac USB porta što njegovu uporabu čini još praktičnijom, a uz to ide i činjenica da u potpunosti funkcionira kao plug n play uređaj, bez potrebe za driverima. Jednostavno spojite, pohranite, podijelite, odspojite, bez nepotrebnih koraka', stoji u priopćenju.