CASE STUDY COMPETITION

Adacta dodijelila certifikate studentima

16.06.2014 u 12:22

Bionic
Reading

Regionalna tvrtka koja se bavi implementacijom Microsoftovih poslovnih rješenja dodijelila je službene stručne certifikate timovima studenata u sklopu ovogodišnjeg natjecanja 'Case Study Competition 2014'

Riječ je o programu i pratećem natjecanju u izradi studija poslovnih slučaja (odnosno primjera iz prakse) koje udruga eStudent provodi uz pomoć vodećih tvrtki, uključujući Coca Colu, Ericsson, T-HT, INA-u, Nestle, Spar, VIPnet, Zagrebačku banku i druge.

Specifičan je po tome što tvrtkama omogućuje uspostavu izravnog kontakta s grupama studenata u obliku mentorstva pri izradi poslovnog slučaja na području za koje se tvrtka specijalizirala.


Adacta je ove godine zaprimila 27 studentskih radova, od kojih se sedam kvalificiralo u samo finale natjecanja. Na radovima su radili timovi studenata, a zadatak im je bio da pod vodstvom mentora osmisle nove predloške ili revidiraju postojeće strategije i planove suradnje Adacte s akademskom zajednicom.

Među timovima, koji su se kvalificirali za finale u Adactinoj skupini, u konačnici su izabrana tri najbolja. Oni su uz posebne certifikate za izvrsnost u izradi studija poslovnih slučaja, koje su dobili svi finalisti, osvojili i novčane nagrade u visini od deset tisuća, pet tisuća i tri tisuće kuna – u ovisnosti o osvojenom mjestu.

'Interes studenata i kvaliteta radova koje zaprimamo svake su godine sve veći, što nas posebno veseli budući da i sami na tržište gledamo kroz prizmu radoznalosti i ponude vrhunskih usluga i rješenja.

Vjerujemo da tješnje povezivanje realnog sektora i akademske zajednice može donijeti brojne prednosti za kvalitetu i unapređenje akademskog programa, povećanje konkurentnosti studenata na tržištu rada, ali i za same tvrtke i njihovu inovativnost', napomenuo je Krešimir Mlinarić, direktor tvrtke Adacta.