DUGOGODIŠNJA SURADNJA

Hrvatske šume podijelile 30 stipendija studentima Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije

22.01.2024 u 14:03

Bionic
Reading

Dugogodišnjom suradnjom tvrtke Hrvatske šume i Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije osigurano je čak trideset stipendija u iznosu od 2.000 eura

Danas su Hrvatske šume d.o.o. svečano obilježile trenutak podrške razvoju mladih talenata dodjelom 30 stipendija izvrsnim studentima Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije. Ovaj događaj, koji je održan u prostorima tvrtke, označava ključni korak u podršci obrazovanju i izgradnji budućnosti mladih stručnjaka u segment ove, za Republiku Hrvatsku, iznimno važne gospodarske grane, izvijestili su s tog fakulteta.

Javni natječaj za dodjelu stipendija studentima prijediplomskih i diplomskih studija na Fakultetu šumarstva i drvne tehnologije za akademsku godinu 2023/2024. raspisan je u listopadu prošle godine, a ukupno je dodijeljeno čak 30 stipendija, svaka u iznosu od 2.000 eura na godišnjoj razini.

Od tog broja, 14 stipendija je namijenjeno studentima prijediplomskih studija, od kojih je šest stipendija namijenjeno studentima prve godine studija dok je po četiri stipendije namijenjeno studentima druge i treće godine studija. Nadalje, osam stipendija, po četiri za svaku godinu studija dodijeljene su za diplomski studij Šumarstvo, smjer Uzgajanje i uređivanje šuma s lovnim gospodarenjem te dodatnih osam stipendija podijeljeno je za diplomski studij Šumarstvo, smjer Tehnika, tehnologija i management u šumarstvu, također po četiri za svaku godinu studija.

'Oduvijek smo bili predani podršci obrazovanju i ulaganju u budućnost mladih ljudi. Ove stipendije odražavaju našu strast prema izvrsnosti i visokokvalitetnom obrazovanju mladih stručnjaka u području šumarstva. Nastojeći u svakom trenutku osigurati vrhunski kadar, Hrvatske šume d.o.o. omogućit će diplomiranim studentima Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije i pripravničko osposobljavanje na području Republike Hrvatske, stvarajući tako dodatnu sigurnost studentima. Važnost pružanja potpore obrazovanju mladih predstavlja ključnu ulogu u izgradnji održive budućnosti i napretku društva', naglasio je predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Nediljko Dujić.

Dekan Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije, Josip Margaletić, nadodao je kako ove stipendije ne pružaju samo financijsku pomoć studentima, već predstavljaju i znak prepoznavanja njihova truda i izvrsnosti u području šumarstva.

'Naša suradnja s Hrvatskim šumama ključna je u izgradnji stručnih kapaciteta i unaprjeđenju obrazovanja u sektoru šumarstva. Ovim činom, zajednički potvrđujemo posvećenost podršci mladima i razvoju stručnih kadrova. Ponosan sam na uspjeh naših studenata koji su osvojili ove vrijedne stipendije te se posebno zahvaljujem Hrvatskim šumama na predanosti podršci obrazovanju i ulaganju u budućnost naših mladih stručnjaka.'