DOBRE VOŽNJE

Hrvatski bob nakon prvog dana na 19. mjestu

27.02.2010 u 03:51

Bionic
Reading

Zasad su hrvatski bobisti napravili ono što su priželjkivali. Osigurali su treću utrku, te će se u subotu boriti za nedjeljno finale u kojem sudjeluje 20 najboljih na svijetu

Hrvatski bob četverosjed s vozačem Ivanom Šolom i posadom u kojoj su još Slaven Krajačić, Igor Marić i Mate Mezulić zauzima 19. mjesto nakon prvoga dana natjecanja, odnosno dvije vožnje na ZOI u Vancouveru. Naša posada za vodećom prvom posadom SAD-a zaostaje 3.52 sekundi, a iza nje se nalaze tek tri posade koje su odvezle obje vožnje.

Prva američka posada s vozačem Stevenom Holcombom, aktualnim svjetskim prvakom sjajno je odradila prvu polovinu natjecanja ostvarivši dva najbolja vremena staze u Whistleru. U prvoj su vožnji ostavili novi rekord staze sa 50.89 sekundi, a u drugoj su bili još brži i taj rekord popravili na 50.86.

Drugo mjesto zauzima prva posada Kanade s vozačem Lyndonom Rushem koja zaostaje 40 stotinki, a treće prva posada Njemačke s braniteljem naslova iz Torina otprije četiri godine Andreom Langeom sa 44 stotinke zaostatka za Holcombom.

Treća vožnja na rasporedu je u subotu s početkom u 22 sata po hrvatskom vremenu, a četvrta, u kojoj će nastupiti najboljih 20 posada, u 23.40.