SPREMAN ZA SLALOM

Trijumf Janke, Ivica sedmi u veleslalomu

23.02.2010 u 22:51

Bionic
Reading

Ivica Kostelić je nakon osvojene medalje u kombinaciji nastavio s dobrim izdanjima i upisao najbolji olimpijski rezultat u veleslalomu. Nakon prve vožnje je bio deseti, da bi u završnici još malo popravio svoj plasman. Zlato je otišlo u Švicarsku, ostale medalje u Norvešku

Ivica nije vozio na gornjoj granici rizika, ali je visokom tehničkom kvalitetom zadržao priključak s najboljima i dokazao da u optimističnim najavama za veleslalom nije pucao ćorcima.

Ivica je bio sedmi, a zlato je otišlo sjajnom Švicarcu Carlu Janki koji je hrabrom vožnjom kroz snijeg osvojio olimpijsko zlato.

Drugi je bio Norvežanin Jansrud, a njegov poznatiji sunarodnjak Svindal je zaokružio komplet medalja iz Vancouvera. Nakon zlata u superveleslalomu i srebra u spustu dodao je broncu i tako se izjednačio s Bodejem Millerom na ljestvici najuspješnijih skijaša ovih igara.

Između osvajača medalja i Ivice smjestila su se trojica Austrijanaca (Hirscher, Baumann, Raich), a ukupan zaostatak Ivice za Jankom bio je 1.05 sekundi.

Skijaši će svoj nastup zaokružiti za četiri dana utrkom slaloma.