SLOVENSKI MEDIJI

Fak od sljedeće sezone nastupa za Sloveniju?!

15.02.2010 u 10:43

Bionic
Reading

Velikom uspjehu hrvatskog biatlonca Jakova Faka puno medijskog prostora posvetili su i naši susjedi Slovenci koji su ostali korak do medalje. Oni o Hrvatu pišu bez imalo zavisti i tvrde kako će od sljedeće sezone nastupati pod njihovom zastavom

Brončana medalja Jakova Faka na 10 kilometara nije prošla nezapaženo ni u Sloveniji. Naime, njihov najbolji predstavnik Klemen Bauer zaostao je 3,4 sekunde za Hrvatom te je završio kao četvrti.

No naši susjedi u tekstovima (dnevnik.si) ističu da nije bilo nikakve zavisti zbog hrvatskog uspjeha. Za Faka tvrde kako je to simpatičan dečko iz Mrkopalja koji gotovo kao da je član slovenske reprezentacije, jer s njima i putuje, trenira te se druži.

Slovenski portal siol.net donosi i naslov 'Nesuđeni Slovenac treći, Bauer iza njega'.

'Presretan sam. Netko je morao biti četvrt. Sada sam to ja, ali ovaj rezultat je odlično uporište za sljedeće utrke', rekao je Bauer.

Slovenski mediji imaju informacije prema kojima iz Slovenskog biatlonskog saveza tvrde kako je ovo posljednja medalja Faka za Hrvatsku, jer će od sljedeće sezone nastupati za Sloveniju. Slovenci pišu kako će se to dogoditi zbog neispunjenih uvjeta Hrvatske prema svojem biatloncu.

Inače, Fak nije želio komentirati te navode, ali je još ranije nakon bronce na Svjetskom prvenstvu izjavio da zbog loših uvjeta razmišlja o opciji da postane član slovenske reprezentacije.