TUDOR I OHANDZA JUNACI

Hajduk krasnim golovima izbacio Rumunje iz Europe!

21.07.2016 u 22:39

  • +5

Europska liga, 2. pretkolo: Hajduk - Iasi

Izvor: Cropix / Autor: Vladimir Dugandzic / CROPIX

Bionic
Reading

Nogometaši Hajduka plasirali su se u 3. pretkolo Europske lige nakon što su na Poljudu pobijedili rumunjski Iasi rezultatom 2:1, zahvaljujući krasnim golovima Tudora i Ohandze...

Pušnikova momčad ovog četvrtka nije briljirala, ali je svoj posao obavila. Hajduk je u dvije utakmice protiv Rumunjskog Iasija izborio tijesnu pobjedu koja ga je zadržala u Europi, a sada je na slovenskom stručnjaku na splitskoj klupi da pokuša uigrati momčad i izvući iz nje maksimum uoči nastavka sezone.

Gledatelji na Poljudu ovog četvrtka imali su priliku gledati borbenu i čvrstu uzvratnu utakmicu po izrazito teškom terenu koja nije obilovala velikim prilikama. Prvu je imao u 9. minuti za goste Piccioni, ali spetljao se kad je trebao krenuti sam na Stipicu i Jefferson ga je zaustavio.

Hajduk je odgovorio na pravi način u 22. minuti, kada je Jefferson glavom prenio loptu na drugu stativu, a Fran Tudor prekrasnim volejom doveo domaćina u vodstvo.


Slavlje Splićana trajalo je samo četiri minute, jer je nakon jedne gužve Ciucur prizemnim udarcem izjednačio na 1:1. Uslijedilo je razdoblje slabe igre obje momčadi do kraja prvog dijela, no Hajduk je i dalje imao rezultat koji ga je vodio dalje.

U drugom dijelu Jefferson je ponovo spasio Hajduk, kada je u 58. minuti sa same crte ukizavanjem zaustavio udarac Gheorghea. Na sreću Splićana, u posljednjih pola sata utakmice Iasi više nije bio u stanju stvoriti sličnu priliku, a u samoj završnici Ohanzda se sjurio prema gostujućem golu nakon dodavanja Vlašića i preciznim udarcem u suprotni kut riješio utakmicu.

Hajduk će u 3. pretkolu igrati protiv ukrajinske Oleksandrije.

Europska liga, 3. pretkolo

Hajduk – CSMS Iasi 2:1 (Tudor 22, Ohandza 90 / Ciucur 26), prva utakmica 2:2