NEVOLJE U MAKSIMIRU

UEFA kaznila Dinamo zbog prevelikog minusa na računu!

20.05.2016 u 19:07

Bionic
Reading

IZ UEFE su objavili kako je zagrebački Dinamo kažnjen sa 200.000 eura kazne, te u sljedećoj sezoni za Europu smije prijaviti 23 umjesto 25 dozvoljenih igrača. Razlog? Preveliki minus na računu

UEFA je utvrdila kako Dinamovo stanje na računu, a ono iznosi minus od 6.9 milijuna eura, nije u skladu s odredbama zadanog financijskog fair playa, te s novom kaznom Dinamovu nestašicu produbila za dodatnu svotu od 0.2 milijuna...

Iz kluba iz kojega su osumnjičeni lopovi poručivali kako je 'pun kao brod' i 'jedna od najuređenijih hrvatskih tvrtki' sada nastavljaju slati pozitivne signale.

'Zbog realiziranih transfera Pinta i Brekala kao i posebnog računovodstvenog tretmana Brozovića i Čopa gdje se veći dio transfera knjiži u 2016. kao i ugovorenih bonusa kod Halilovića i Šimunovića mi sigurno nećemo imati nikakvih problema zadovoljiti kriterije financijskog fair playja. Što se tiče minusa, on je napravljen radi zadržavanja okosnice momčadi i ne prodavanja igrača što smo si mogli priuštiti jer je Dinamo imao dobit iz prenesenih razdoblja s kojim je pokrivao dospjele obveze, a sve, naravno, s ciljem ostvarivanja što boljih rezultata,' poručuje putem klupskog glasila još uvijek aktualni direktor Tomislav Svetina.

Financijski direktor Matej Škegro dodao je kako su klub i UEFA potpisali sporazum prema kojemu će Dinamo uravnotežiti svoj minus s dozvoljenih 5 milijuna eura. Ako su igrači prestali dizati klupske novce kako bi isplatili svoga mecenu - možda doista i uspiju.

Reakcija nadzornog odbora, u čijoj je domeni preispitivanje rada organa kluba ne očekuje se ni u ovom slučaju. Gubilo se i više od 200 tisuća eura (ma ovo je sitniš), no ultimativna podrška čelnicima nikada nije izostajala.