SKENDERBEU SUMNJIV

Dinamova pobjeda u sjeni kladioničarskog skandala?

29.08.2015 u 10:53

Bionic
Reading

Iako je Dinamo u uzvratnoj utakmici kvalifikacija za ulazak u Ligu prvaka protiv albanskog Skenderbeua, igrao vrlo dobro i slavio s 4:1, postoje sumnje da je prste u utakmici imala i kladioničarska mafija

Prema pisanju španjolskog El Paisa, Uefa je pokrenula istragu jer sumnjiv joj je visoki koeficijent uoči četvrtog gola Skenderbeua. Zanimljivo, Dinamo je svoj treći i četvrti gol postigao s igračem manje, a utakmica je u tim trenucima već bila riješena.

Federbet, savez najutjecajnijih europskih kladionica, primijetio je neuobičajeno visok koeficijent da će Albanci primiti četvrti gol samo dvije minute prije nego što ga je Soudani zabio. Prema Federbetu, trebao bi biti oko 2,50, a u tom trenutku iznosio je skromnih 1,20. Na toj uplati kladioničari su zaradili između do deset milijuna eura.

Isti izvor navodi kako je Skenderbeu sumnjiv i zbog uzvratne utakmice drugog pretkola, u kojem su igrali protiv sjevernoirskog Crusadersa. U prvoj utakmici Skenderbeu je pobijedio sa 4:1, a u uzvratu su Albanci od 78. minute vodili 2:1. i jasno je bilo da će u treće pretkolo proći Albanci. Naravno, samim time pao je i njihov interes za sami rezultat.

Prema Federbetu, koji za Uefu prati neuobičajene promjene koeficijenata, u tom trenutku na toj uzvratnoj utakmici, koeficijent da će Skenderbeu do kraja utakmice primiti gol iznosio je nelogičnih 1,9 umjesto 5. Sjevernoirska momčad u sudačkoj nadoknadi preokrenula je na 3:2, pa su kladioničari ostvarili dobiti oko tri milijuna eura.

Inače, Uefa je već najavila kako tijek istrage neće komentirati.