BAY- POR 6:1

Nezaustavljivi Bayern; Porto deklasiran u 40 minuta

21.04.2015 u 22:35

  • +8

Liga prvaka 21.04.

Izvor: Reuters / Autor: Kai Pfaffenbach

Bionic
Reading

Nogometaši Bayerna izborili su plasman u polufinale Lige prvaka nakon što su u uzvratnom dvoboju četvrtfinala deklasirali Porto 6:1 i tako nadoknadili poraz od dva gola razlike iz prve utakmice.

Golove za bavarski sastav zabili su Thiago Alcantara (14), Jerome Boateng (21), Robert Lewandowski (27, 40), Thomas Muller (36) i Xabi Alonso (88), dok je strijelac za goste bio Jackson Martinez.

Porto je na svom Dragaou slavio 3:1 i s mnogo optimizma doputovao u Munchen ranjenom Bayernu koji je bio bitno oslabljen neigranjem Arjena Robbena, Francka Riberyja, Davida Alabe i Javia Martineza. Optimizam gostiju dodatno je osnažio i podatak kako je Porto do gostovanja u Munchenu bio bez poraza ove sezone. Računajući i kvalifikacije u 11 utakmica ostvario je osam pobjeda i tri remija. Međutim, njemački prvak je odigrao savršeno prvo poluvrijeme i sa pet golova deklasirao suparnika. U nastavku susreta Bayern je zabio još jedan gol, a Porto tek ublažio poraz. Bio je to prvi gol koji je Bayern ove sezone u Ligi prvaka primio na Allianz Areni. U pet susreta Bavarci su ostvarili pet pobjeda uz razliku pogodaka 19:1.

Prvu priliku Bayern je imao u 10. minuti, no Fabiano je sjajno zaustavio Mullerov udarac, na odbijanac je natrčao Lewandowski i uzdrmao okvir gola. A onda se otvorilo. Thiago Alcantara je u 14. minuti doveo Bayern u vodstvo, sedam minuta kasnije već je bilo 2.0, a strijelac je bio Jerome Boateng (21).

U 27. minuti već je bilo 3:0 nakon sjajne akcije u kojoj su sudjelovali Lahm i Muller, a realizator je bio Lewandowski. Muller je u 36. minuti povisio na 4:0, a na nestvarnih 5:0 povisio je Lewandowski u 40. minuti svojim drugim golom. U drugom poluvremenu Bayern je spustio 'nogu s gasa' pa je Porto napokon stigao do daha. Bayernov opušteniji pristup gosti su iskoristili u 73. minuti kada je Jackson Martinez na asistenciju Herrere zabio za 1:5, a u 88. minuti je Xabi Alonso iz slobodnog udarca postavio konačnih 6:1.

Bayern je uvjerljivom pobjedom izborio četvrto uzastopno polufinale LP, ali i prvi put prošao dalje nakon što je u prvom susretu izgubio s dva gola razlike. Bavarci su do sada četiri puta u europskim natjecanjima lovili dva gola zaostatka i sva četiri puta su ispali.

Liga prvaka, Završnica

Bayern Munchen 6 1 Porto
<

Strijelci

1:0 T. Müller (36') 2:0 R. Lewandowski (40')

Sastavi

M. Neuer Fabiano
Rafinha (72' S. Rode) B. Martins Indi
J. Boateng Maicon
J. Bernat I. Marcano
H. Badstuber D. Reyes (33' R. Pereira)
O. Xabi Alonso Casemiro
Thiago (90' Dante) H. Herrera
P. Lahm Oliver
R. Lewandowski R. Andrade Bernardo Quaresma (45' R. Neves)
M. Götze (86' M. Weiser) Y. Brahimi (67' Evandro)
T. Müller J. Martínez

Žuti kartoni

H. Badstuber 42'

Crveni kartoni