BRUGGE NA ATATURKU

Bilić želi prolaz na 112. rođendan Bešiktaša: Navijači su uvijek iza nas!

19.03.2015 u 13:44

Bionic
Reading

Bešiktaš je u uzvratu kojeg je igrao kod kuće uspio srušiti Liverpoola, a sada im je na suprotnoj strani Club Brugge (21:05), realno slabiji protivnik te u susret ulaze s povoljnijim rezultatom nego tada. Podsjetimo u Belgiji je bilo 2:1...

Iako je poveo početkom drugog poluvremena golom Gokhana Torea, Bešiktaš je ipak izgubio na gostovanju u Bruggeu. Ipak, vrijedni gol u gostima je tu, a samopouzdanje se dodatno podiglo za vikend kada je Bešiktaš sa 5:1 razbio Erciyesspor te se zahvaljujući kiksevima Galatasaraya i Fenerbahčea potpuno izdvojio na vrhu. Atmosfera je nikad bolja, nedavno je u uzvratu već pao Liverpool unatoč ne baš zahvalnom rezultatu, 1:0, a nakon takvog uspjeha jasno je da su uoči uzvrata protiv ekipe kao što je Brugge očekivanja ogromna.

'Budemo li igrali najbolje što možemo, plasirat ćemo se u četvrtfinale. U prvoj utakmici nismo bili pod pritiskom sve do zadnjih pola sata, no onda je Club Brugge preuzeo kontrolu i okrenuo rezultat', izjavio je trener Bešiktaša Slaven Bilić te dodao:

'Ovaj put igramo na stadionu Ataturk, pred 70 tisuća ljudi, čeka nas isto kao i protiv Liverpoola u prošloj rundi. Naši navijači su uvijek iza nas, no u ovoj će utakmici trebati biti dosta strpljivi.'


A kako se susret poklopio sa 112. rođendanom kluba, boljeg dara navijačima od prolaska među osam najboljih teško da mogu dati. Dodajmo i da će domaća momčad u ovoj utakmici imati samo nekih izostanaka u obrani, nedostaje Kurtulus, a uz njega još i duže ozlijeđeni Koybasi te Sivok.

Club Brugge je nastavio sa svojom fantastičnom formom, nedavno su upisali i petu pobjedu u nizu. Nakon što su uspjeli preokrenuti protiv Bešiktaša, išli su na lagano gostovanje kod Westerloa gdje su bez većih poteškoća uspjeli doći do pobjede 3-1 te su sada odmakli svojim pratiteljima četiri boda. Naime, Gent je u prošlom kolu slavio u gostima od Anderlechta te Brugge sada ima četiri boda više od upravo ta dva kluba.

'Za nas je ove sezone bilo izuzetno važno proći doći u skupine, pogotovo zato što ih nismo igrali prošle sezone. Ovaj put smo bili prvi, ostavili smo Torino iza sebe, a sada idemo vidjeti koliko daleko možemo ići. Ne bih rekao da imamo prednost, znamo na kakvo gostovanje idemo', tvrdi trener gostiju Michel Preud'homme.

On bi u današnjem susretu trebao imati čitavu svoju momčad na raspolaganju, a vrijedi spomenuti kako Brugge još nije izgubio u ovoj sezoni Europske lige. Pored 10 pobjeda ima i 3 remija.