ILI IPAK RAKITIĆ?

On je glavni krivac za bolan poraz Barcelone?

01.10.2014 u 09:29

Bionic
Reading

Obrana Barcelone u prvih sedam utakmica sezone nije primila niti jedan pogodak, no PSG joj je u 2. kolu Lige prvaka utrpao tri. Prema mišljenju španjolskih kolega, golman Marc-Andre ter Stegen možda je i najveći krivac iako neki prstom upiru i prema našem Rakitiću zbog gola Verrattija...

Barca nije odigrala dobru utakmicu u Parizu. Osim briljantne akcije kod pogotka Lea Messija, sve ostalo je bilo nedovoljno dobro, a upravo segment igre koji je najbolje funkcionirao na početku sezone, igra u obrani potpuno je podbacila protiv moćnog protivnika.

'Nismo uspjeli napraviti štetu protivniku, osim u zadnjih 25 minuta. Napravili smo jasne pogreške u prekidima, gdje je njihova ekipa vrlo jaka. Kad počneš gubiti, teško se vratiti u utakmicu,' rekao je nakon susreta Luis Enrique koji je pao na svom prvom velikom testu:

'Igrali smo protiv rivala naše kvalitete, koji je u stanju nametnuti pritisak i igru kojoj se nismo nadali.'

Španjolska Marca ističe golmana Ter Stegena kao krivca za poraz od PSG-a. Mladi Nijemac zamijenio je Claudija Brava u utakmicama Lige prvaka, a nakon što u prvoj protiv APOEL-a nije imao posla, u drugoj su ga Parižani napunili te je izraziti krivac za drugi gol PSG-a koji je glavom zabio Verratti. Međutim, neki za taj gol kao krivca vide i našeg Ivana Rakitića koji je bio najbliži lopti i nije je uspio izbiti glavom.

'Odgovornost je moja. Igrači su imali dobar stav na terenu,' odbacio je bilo kakvo upiranje prstom trener Barcelone.