SUDAR U MOLDAVIJI

Šerif želi osvetu zbog 'sudačke nepravde', Rijeci neće biti lako!

28.08.2014 u 09:50

Bionic
Reading

Uz malo sreće ili sudačke pravde, Šerif je uzvrat mogao dočekati s puno boljim rezultatom. Ipak, i ovaj im ostavlja nadu da se mogu kvalificirati u EL. Ipak, Rijeka ostaje favorit za prolazak dalje...

Moldavci su uz malo sreće mogli uzvrat dočekati i s boljim rezultatom. Na startu utakmice im je poništen regularan gol, da bi na koncu taj jedini primili pred sam kraj. Rijeka je imala dominaciju i bila bolja momčad, no nije bila uvjerljiva.

Trener moldavske momčadi Zekić je bio iznimno ljut nakon susreta:

'Ne mogu biti zadovoljan jer nam je poništen čisti gol, a Rijeka je zabila u samoj završnici. Nismo prema naprijed odigrali onako kako smo htjeli, ali igrom u obrani moram biti zadovoljan. Dali smo 150 posto od sebe u ovom trenutku i na tome mogu čestitati igračima. Rijeka me ničim nije iznenadila jer sam ju odlično upoznao, osim možda golom u posljednjim minutama. Rijeka ostaje favorit uoči uzvrata, a mi ćemo morati mijenjati naš način igre s obzirom da lovimo rezultat.'

Ipak Zekića optimizam ne napušta:

'Svi moji igrači uvjereni su kako se mogu plasirati u skupinu Europske lige, a ako netko u to ne vjeruje taj mi nije niti potreban. Mislim da smo prema svemu prikazanom ravnopravna momčad Rijeci i da su šanse sada 50-50. Jedina Rijekina prednost u odnosu na nas jest uigranost s obzirom da smo mi ipak nova ekipa.'

Jedini igrač na kojeg Zekić danas ne može računati jest veznjak Radu Ginsari koji se povrijedio u posljednjem prvenstvenom susretu. Moldavac je na Kantridi odigrao posljednjih desetak minuta, a teško da bi danas bio u sastavu i da je potpuno zdrav.

Šerif je za vikend remizirao kod kuće protiv Milsamija i kriza najjačeg moldavskog kluba više se ne može ignorirati. U pet odigranih kola osvojeno je tek osam bodova što je donedavno bilo nezamislivo za ovaj klub i sada ostaje samo vidjeti je li se Šerif čuvao za Rijeku ili je stvarno u ozbiljnoj krizi.

Rijeka u posljednje vrijeme ne izgleda superiorno kao što je to bilo na početku sezone. Nakon teška pobjede protiv Sheriffa, uslijedio je i ligaški poraz od Lokomotive. Prvi posrtaj Kekove družine nakon dugo, dugo vremena.

'Svjesni smo i znao da nas čeka jedna teška utakmica, velikog uloga. Isto tako, svjesni smo i činjenice da možemo, da hoćemo, da imamo veliki motiv i želju iako pred nama stoji kvalitetan suparnik. Bit će to prava europska utakmica, dobra, kvalitetna i na kraju naša želja i naš cilj je da budemo momčad koja će se veseliti na kraju,' rekao je Matjaž Kek i na upit moldavskih novinara istaknuo da ne sumnja kako će utakmica biti bitno drugačija od one na Kantridi prije tjedan dana:

'Mislim da ova utakmica nema veze s onom u Rijeci. Bit će sasvim drukčiji pristup. Još sam i uoči prve utakmice govorio da sam svjestan kvalitete igrača Šerifa i zbog svega ovo će sigurno biti sasvim nova utakmica.'

Prema najavljenom sastavu možemo očekivati nešto defanzivniju Rijeku. Ne puno, ali umjesto drugog napadača bi od prve minute trebao zaigrati povratnik Moises. On bi svojom trkom i agresijom trebao dati dodatnu sigurnost veznom redu. U napadu ostaje usamljeni Kramarić koji igra u velikoj formi.

Nekolicini dugo ozlijeđenih (od početka sezone), priključio se sada i napadač Krstanović. S obzirom na ranije spomenuti zaokret u taktici, pitanje je bi li zaigrao danas uopće od prve minute.

Još je Kek spomenuo kako su dosta upitni Vargić i Kvržić, no iskustvo kaže da upitni riječki igrači na koncu uvijek konkuriraju za sastav.