SJAJAN IGRAČ

Upoznajte dansku 'devetku', pravu brigu za Dinamo!

18.07.2014 u 13:11

Bionic
Reading

Nicklas Helenius, povremeni danski reprezentativac i nominalno igrač Aston Ville vjerojatno je najbolji igrač Aalborga. Ovog će stasitog napadača stručni stožer Dinama morati dobro proučiti, a braniči držati strogo pokrivenog

Danski je Aalborg klub koji je u svojoj povijesti četiri puta bio nacionalni prvak, redom u sezonama: 1994–95, 1998–99, 2007–08, 2013–14. Dva puta su igrali u skupinama Lige prvaka (1995–96, 2008–09), upisali dvije pobjede i četiri neriješena rezultata, što je svakako za pohvalu.

Njihova ovosezonska momčad oslabljena je za najboljeg napadača iz prošle sezone, Kaspera Kuska, koji je otišao puz nizozemske lige, točnije rečeno u Twente. No, zato je na posudbu došao još bolji napadač, kojeg su prošle sezone za 1,5 milijuna eura prodali u Aston Villu, ali se nije uspio nametnuti u Premiershipu.

Riječ je o Nicklasu Heleniusu, vrlo visokom (196 cm) napadaču, koji je sposoban zabijati i nogom i glavom, a puca i 11-erce. U posljednjoj sezoni koju je odigrao za AaB postigao je 16 pogodaka u prvom razredu danske lige i tako bio drugi na ljestvici strijelaca. Iako u Premiershipu nije pronašao svoje mjesto u prvoj momčadi Aston Ville (odigrao tek tri utakmice), video prilog dobro će pokazati kako je riječ o vrlo dobrom napadaču.

Helenius je izdanak omladinske škole AaB-a, igrač koji je u seniorskoj momčadi od 2010., a u danskoj je ligi, u 95 susreta, postigao 35 golova i podijelio čak 19 asistencija. No, proslavio se u posljednjoj sezoni prije prelaska u Aston Villu, kada je pokazao da može zabijati na sve načine, no posebno je ubojit bio u zraku.

Nema nikakve dileme kako će upravo on biti najopasnija uzdanica danskog kluba, koji u svojim redovima nema poznatih internacionalnih imena, iako imaju čak nekoliko igrača koji redovito igraju za mladu dansku selekciju.

Kako biste se uvjerili koliko je Helenius opasan, pogledajte svih njegovih 16 golova iz sezone 2012./13