MALO JE FALILO

Arsenal ostao na korak do čuda u Muenchenu!

13.03.2013 u 22:44

Bionic
Reading

Nogometaši Bayerna plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka, iako je Arsenal došao do velike pobjede u Muenchenu 2:0.

Nakon 3:1 u Londonu činilo se da će uzvrat u Muenchenu biti samo formalnost za moćni Bayern koji gazi sve pred sobom u Bundesligi, njemačkom Kupu i Ligi prvaka ove sezone. No, još jednom se pokazalo da nema lakih utakmica u elitnom nogometnom natjecanju, a Wengerova momčad skupo je prodala svoju kožu i može žaliti zbog slabe igre na svom stadionu prije tri tjedna.


Arsenal je odlično otvorio utakmicu. Već u 2. minuti Olivier Giroud je zakucao loptu u mrežu domaćih nakon akcije u kojoj su sudjelovali Rosicky i asistent Walcott. Topnici su tako došli u priliku vratiti se u dvoboj koji su već činilo se izgubili. No, bez obzira na trud cjelokupne momčadi, do kraja prvog poluvremena već je bilo jasno da će jako teško zabiti još dva ili više pogodaka, a pritom primiti manje.

Bayern je nakon primljenog pogotka preuzeo igru i do odmora mogao izjednačiti preko Gustava i Kroosa, no lopta nije htjela u gol. U drugom dijelu Bavarci su nastavili s napadima, a u 68. minuti Arjen Robben sam je izašao ispred Fabianskog, no Poljak mu je sjajno obranio.

U samoj završnici Arsenal je krenuo na 'sve ili ništa', a Gervinho se oslobodio u 78. minuti na šest metara, no njegov udarac bio je slab i prošao je pokraj vratnice. U 81. minuti Fabianski je ponovo sjajno obranio, ovaj put Muelleru. I onda potpuni šok za domaće! Koscielny je zabio nakon kornera i izjednačio ukupni rezultat na 3:3.


Na žalost Arsenala, zbog pravila gola u gostima to nije bilo dovoljno za potpunu senzaciju. Do kraja dvoboja trebalo je zabiti još jednom, ali to je bio pretežak zadatak i 'topnici' su se morali zadovoljiti impresivnom pobjedom, ali i još jednim ispadanjem iz Lige prvaka.

Naš Mario Mandžukić u ovoj je utakmici igrao do 72. minute i nije mnogo toga napravio. No, priliku za popravak imat će u četvrtfinalu. S kim će Bayern igrati saznat ćemo u petak nakon ždrijeba.

Liga prvaka, osmina finala:

Bayern - Arsenal 0:2 (Giroud 2, Koscielny 86)