OPTIMIZAM U DONJECKU

Eduardo: Moj Šahtar je favorit protiv Chelsea!

22.10.2012 u 21:58

Bionic
Reading

Ogled 3. kola skupine E Lige prvaka između Šahtara i Chelseaja koji je na rasporedu u utorak na Donbass Areni najavio je hrvatski nogometni reprezentativac Eduardo da Silva za službenu web-stranicu ukrajinskog prvaka...

Eduardo je proveo tri sezone u dresu Arsenala i poznaje stil igre premierligaških klubova, pa je stoga i izabran za sugovornika uoči susreta.

Eduardo, vi ste momčadski stručnjak za engleski nogomet. Da li su vam se suigrači obratili za savjet?

Teško je nešto preporučiti jer svi znaju tko je Chelsea. Igrat ćemo protiv prošlogodišnjeg pobjednika Lige prvaka. Počeli su igrati još bolje, a momčad im je sastavljena od sjajnih igrača. Također, igraju jake utakmice jednom ili dva puta tjedno. Usprkos tome, mislim da možemo odgovoriti ako ćemo igrati kako znamo.

Sjećate li se londonskih derbija u engleskom prvenstvu?

Da, ali sam igrao samo jednom protiv njih sa Arsenalom. Tada smo izgubili.

Treba li nešto posebno napraviti? Čega se treba posebno pripaziti kod Chelseaja?

Vrlo su jaka momčad, a ove sezone pokazuju kako lijep i fluidan nogomet mogu igrati, kao Šahtar ili Barcelona. Sada su u sjajnoj formi, ali ako spustimo loptu na travnjak i držimo ju u posjedu, gostima neće biti lako. Igramo kod kuće gdje imamo snažnu podršku navijača.

Chelsea nikad u povijesti nije igrao protiv ukrajinskog kluba. Čime možete iznenaditi goste?

Nisam znao da je to njihov debi protiv ukrajinskog predstavnika. Ali svi znaju koliko je Šahtar sada jak i moraju poštovati našu momčad. Imamo puno sjajnih igrača, tehnički potkovanih i brzih. Bit će to zanimljiv susret za obje momčadi, ali mislim da imamo dobre šanse. Vidim Šahtar kao favorit u ovom ogledu. Igramo kod kuće, imat ćemo podršku navijača, a postali smo puno snažniji i iskusniji u posljednje dvije godine. Spremni smo biti veliko iznenađenje ovosezonske Lige prvaka.

Ogled Šahtara i Chelseaja ogled je dviju vodećih momčadi skupine E. Obje su dosad skupile po 4 boda.