SLOVENSKI MEDIJI

'Suci pogurali Dinamo, Maribor je opljačkan'

29.08.2012 u 08:22

Bionic
Reading

Slovenski mediji dali su veliki prostor uzvratnoj utakmici play-offa Lige prvaka između Maribora i Dinama, a nakon kojeg su u elitno natjecanje prošli 'modri'. Tamošnji novinari pišu kako je hrvatski prvak prošao zahvaljujući sudačkoj naklonosti

Delo piše kako su Dinamovi igrači u Mariboru stigli do pobjede od 1:0 na kontroverzan način. Njihov novinar tvrdi kako su se 'modri' plasirali u Ligu prvaka zahvaljujući sportskoj sreći i sudačkoj pomoći. U tekstu stoji kako je Dinamov pogodak pao na sumnjiv način, kao i da je Maribor oštećen u 73. minuti utakmice kada španjolski sudac nije puštao prednost te je poništio pogodak 'violama'.

Dnevnik je izašao s naslovom 'Dinamo i španjolski suci previsoka prepreka'. I tu sumnjaju u regularnost Dinamovog prvog pogotka, a novinar piše kako je drugi gol gostiju opravdano nije priznat zbog zaleđa. Naravno, spominje se i pogodak Cvijanoviča koji je prema slovenskom izvjestitelju neopravdano poništen. Osim toga u Dnevniku zaključuju kako je Maribor bio ravnopravan i da je sve uz drugačije suđenje moglo biti sretnijeg završetka za Maribor.

24ur ima sličan izvještaj. 'Sudac i Tonel razbili mariborske snove', piše u naslovu. Uz sve sumnjive situacije novinar napominje kako su gledatelji s razlogom bili ogorčeni te su vikali 'UEFA mafija'.

Ljubljanske novice su možda i najoštrije u svojem tekstu. Piše se kako je španjolski sudac osigurao pobjedu Dinamu, kako je UEFA dokazala da je organizacija koja delegira suce seoske kvalitete i da je Maribor doslovce opljačkan.