KRALJEVI ŠESNAESTERCA

Forlan u jednoj utakmici preskočio sve strijelce

16.06.2010 u 08:30

Bionic
Reading

Završilo je prvo kolo igranja po skupinama u Južnoafričkoj Republici. Dosad pokazano ne ide u red najboljeg što je ikad viđeno na prvenstvima, no ne može se reći ni da je nogomet bio siromašan. Postignuto je dosta golova, a zanimljivo da su se strijelci ravnomjerno rasporedili – svakome po gol. Tek s početkom drugog kola 'dogodio' se slučaj da je igrač postigao dva gola

Utakmicom između Španjolske i Švicarske zaokruženo je prvo kolo igranja po skupinama, a ujedno je i ta utakmica kreirala najveće iznenađenje jer pobjeda Švicaraca nad aktualnim prvacima Europe jest upravo to. U prvom kolu nije bilo igrača za kojeg bi se moglo reći da se izdigao iznad ostalih.

Pred početak Svjetskog prvenstva, stručnjaci i mediji naznačili su Rooneyja, Messija i Cristiana Ronalda kao one koji bi mogli obilježiti ovo prvenstvo. Od njih trojice, tek je Messi odigrao koliko-toliko na razini očekivanja, a preostali dvojac nije bio onakav kakav ga znamo iz prvenstvenih utakmica ili utakmica Lige prvaka.

Što se tiče golova u prvim kolima, napadači se nisu posebno istaknuli. Većinu golova postigli su vezni igrači ili braniči, a zanimljivo da se nitko od igrača nije odvojio u borbi za Zlatnu kopačku. Naime, koliko golova, toliko je i strijelaca, a viđen je i jedan autogol čiji je autor Agger iz Danske.

No, u srijedu je krenulo i drugo kolo, a ono je iznjedrilo igrača koji je postigao više od jednog gola. Radi se o Urugvajcu Diegu Forlanu koji je u pobjedi svoje reprezentacije protiv Južnoafričke Republike postigao dva gola te je tako postao prvim igračem na ovom prvenstvu koji je razbio prokletstvo 'jednog gola'.