KAKVO PITANJE!

Organizatori: Ma tko to ne voli vuvuzele?

14.06.2010 u 14:03

Bionic
Reading

Iritantni zvuk truba, lokalnog imena vuvuzela, para uši pola svijeta koji prati Svjetsko nogometno prvenstvo, a kako je tek igračima nenaviklim na taj užas koji se može opisati kao zvuk milijunskog roja ogromnih mutiranih osa, bolje da ni ne znamo. Od zabrane, posve logično, nema ništa makar je nekako stidljivo najavljena

Organizatori Svjetskog nogometnog prvenstva u Južnoafričkoj Republici objavili su da neće zabraniti korištenje vuvuzela na stadionima usprkos brojnim protestima da zvuci tih trublji uništavaju doživljaj gledanja utakmice kako navijačima na tribinama tako i gledateljima pred malim ekranima.

'Vuvuzele su tu kako bi ostale i nikada neće biti zabranjene. Smatrajte ih dijelom naše kulture kojom slavimo Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici. Kao naši gosti, molimo vas da prihvatite naš način slavljenja. Ne vjerujemo da su gledatelji zbog vuvuzela na bilo kakvom gubitku. Diljem svijeta ljudi vole zvuk vuvuzela, samo manji dio je protiv njih', rekao je šef odjela za komunikacije SP-a 2010. Rich Mkhondo.

Mkhondov istup uslijedio je samo dan nakon što je predsjednik Organizacijskog odbora Danny Jordaan izjavio da bi više volio kada bi gledatelji na stadionima pjesmom stvarali atmosferu te da ne isključuje zabranu korištenja vuvuzela.