ZVIJEZDA JE ROĐENA

Francuskoj za osvajanje titula više ne treba ni Thierry Omeyer!

16.01.2017 u 09:01

Bionic
Reading

Najugodnije iznenađenje francuske rukometne reprezentacije na ovom Svjetskom prvenstvu svakako je rezervni golman Vincent Gerard koji pokazuje da Dinartova izabrana vrsta neće puno izgubiti na kvaliteti kada Omeyer ode u mirovinu...

Vjerovalo se da Francuska ne može bez Omeyera, no na ovom prvenstvu pokazalo se da je legendarni 40-godišnji golman dobio dostojnog nasljednika.

Riječ je o rezervnom vrataru Vincentu Gerardu, igraču Montpelliera koji zaista blista u uvodnoj fazi natjecanja. Ne dobiva ovaj 30-godišnjak veliku minutažu, no koristi ju na impresivan način. U prvoj utakmici protiv Brazila skupio je devet obrana u drugom dijelu uz 50% učinkovisti, a zabio je i pogodak te je proglašen najboljim igračem utakmice.

Ništa slabiji Gerard nije bio ni u sljedećim susretima protiv Japana i Norveške te drži prosjek od impresivnih 44% obrana, a ono čime može biti posebno ponosan je čak 67% obranjenih sedmeraca.

Tako Omeyer konačno može početi razmišljati o zasluženoj mirovini nakon čak devet velikih titula s Francuskom, no Gerard će mu barem još na ovom SP-u morati biti vodonoša, jer ima dosad čak 29 obrana u tri utakmice i 46% uspješnosti...