IVAN KOS:

'Odnos Hajduka i HNS-a ne funkcionira kako bi trebao!'

13.02.2017 u 21:02

Bionic
Reading

Predsjednik Uprave Hajduka Ivan Kos u ponedjeljak je izjavio kako se u Hrvatskom nogometnom savezu stvari trebaju generalno promijeniti, te da trenutačno ne funkcionira odnos između Hajduka i vodstva HNS-a.

'Stvari u Hrvatskom nogometnom savezu treba generalno promijeniti jer moramo težiti boljoj budućnosti našeg nogometa', rekao je Kos novinarima u Splitu gdje je svečanom akademijom obilježena 106. godišnjica osnutka Hajduka.

Na upit kako komentira informacije o navodnoj smjeni predsjednika HNS-a Davora Šukera, Kos je kazao kako su to za sada samo špekulacije koje on ne želi komentirati.

Na upit kakvi su odnosi Hajduka i HNS-a, Kos je kazao kako ti odnosi trebaju biti puno bolji. 'Naš odnos trenutno ne funkcionira na razini kako bi trebao. Mislim da odnosi trebaju biti puno bolji i da svi klubovi moraju biti jednako zastupljeni na jednak način. Mi se borimo ne samo za Hajduk, nego za ravnopravno dizanje nogometa na svim razinama', rekao je Kos.

Nedavno je iz Hrvatskog nogometnog saveza najavljeno kako će se do završetka prvenstva suce za utakmice prve i druge lige određivati žrijebom. Kos je danas kazao kako tu stvar ne bi htio komentirati jer, kako je rekao, puno stvari u strukturi treba promijeniti a ovo je kozmetička promjena. 'Zalažemo se za bolje suđenje za sve, a ne samo za Hajduk', dodao je.

Na upit kako komentira da je na današnjoj svečanoj akademiji obilježavanja 106. godišnjice osnutka Hajduka bilo tek nekoliko veterana i legendi tog kluba, Kos je kazao kako vetarani Hajduka imaju svoju udrugu i uvijek su dobro došli u svoj voljeni klub. 'Mi smo poslali pozivno pismo na udrugu veterana  a na njima je koliko će ljudi pozvat', rekao je Kos.

Ante Ivković Zonzi iz udruge Hajdukovih veterana rekao je novinarima kako veterani Hajduka nisu pravovremeno obaviješteni o proslavi obilježavanja 106. godišnjice osnutka kluba. 'Veterani Hajduka ne traže od kluba ništa i nikakvu financijsku pomoć, osim dresova kada igramo utakmice. Obišli smo cijeli svijet a od kluba nismo uzeli ni kune', rekao je Ante Ivković.

On je podsjetio i na nedavni istup na  Hajdukovoj 'Bijeloj noći' u Novalji jednog od legendi Hajduka Vilsona Džonija, koji je oštro kritizirao predsjednika uprave kluba Ivana Kosa, te je rekao kako veterani podupiru Džonijve riječi kritike, ali ne i njegovo ponašanje. Naime, Džoni je, prema novinskim izvješćima, na 'Bijeloj noći' u Novalji, između ostalog, za predsjednika uprave Hajduka rekao da se zove kao 'neka ptica Kos.'

Ante Ivković Zonzi najavio je i skorašnji sastanak izaslanstva udruge veterana Hajduka i predsjednika uprave kluba Ivana Kosa.