PROLAZ 'BILIH' U KUPU

Hajduk preživio Solin; preokret došao iz penala

26.10.2016 u 19:07

  • +6

NK Solin - HNK Hajduk

Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Čagalj

Bionic
Reading

Nogometaši Hajduka plasirali su se u četvrtfinale Hrvatskog nogometnog kupa nakon što su na gostovanju kod Solina slavili 2:1

Hajduk je ostao u igri za trofej Rabuzinovo sunce koji je u svojoj povijesti podigao u šest navrata, a posljednji puta se to dogodilo 2013. Iako su 'bili' uspjeli slomiti otpor Solina, nisu oduševili.

Deveta momčad 2. HNL mučila je gostujuće zvijezde te je povela u 15. minuti, a strijelac za Solin bio je Jelavić. Bivši igrač Hajduka koji se svojedobno pokušao nametnuti u Manchester Cityju i Atletico Madridu imao je u provm dijelu još jedan zicer, ali ga nije iskoristio, da je, tko zna što bi bilo.

S minimalnim vodstvom domaćina otišlo se na odmor, a u nastavku je uslijedio preokret.

U 65. minuti Futacs je glavom spustio loptu za Ercega, a ovaj sjajno pogodio donji desni kut. Sedam minuta kasnije Juranović je srušen u kaznenom prostoru, a sudac je pokazao na bijelu točku. Futacs je preuzeo je odgovornost i pogodio za preokret.

Futacs je imao priliku u 81. minuti otkloniti sve dvojbe, ali mu je prvi udarac obranio Višić, a u drugom pokušaju zaustavila ga je vratnica.

Domaćin to nije znao kazniti i Hajduk je tako preživio neugodno gostovanje te ostvario plasman među osam. Četvrtfinale je na rasporedu 30. studenoga.

Dodajmo kako je i Lokomotiva okrenula zaostatak od jednog pogotka. Vinogradar je poveo u 33. minuti, ali je već dvije minute poslije izjednačio je Marić. Pobjedu Lokomotivi donio je Majer pogotkom u 69. minuti.

Rijeka se također plasirala u četvrtfinale, a o toj dramatičnoj utakmici kod Rudeša više čitajte OVDJE