HRVATSKI KUP

Drama u Rudešu: Rijeka sretno i spretno prošla u četvrtfinale Kupa

29.11.2016 u 10:39

  • +5

NK Rudeš - HNK Rijeka

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Bionic
Reading

Malo je nedostajalo da Rudeš napravi veliko iznenađenje u utakmici osmine finala hrvatskog nogometno Kupa. Rijeka je vodila nakon prvog poluvremena 3:0, ali domaćini su se čudesno vratili

Iako je termin utakmice bio u radno vrijeme, na stadionu Rudeša okupilo se 800-tinjak domaćih navijača i 50-ak pripadnika Armade. I sve je krenulo po idealnom scenariju gostujućeg trenera Matjaža Keka. Već nakon osam minuta bilo je 2:0 za Rijeku, a golove su zabili Gavranović (iz penala) te Bradarić glavom nakon kornera.

U 32. minuti već je bilo 3:0, nakon prekrasnog loba Franka Andrijaševića i već tada je bio dojam da je utakmica gotova.

Međutim, u drugom poluvremenu, vrteći možda i film iz Istanbulskog finala Lige prvaka 2005., Igor Bišćan kod svojih je igrača probudio želju za povratkom u utakmicu. Istina, imali su i mali poguranac od suca Matoca, koji im je kod prvog penala malo i progledao kroz prste. Strijelac za 1:3 bio je Mateo Topić, a isti se igrač u još dva navrata upisao u strijelce. Zanimljivo, sva tri gola zabio je iz penala. A ta tri penala skrivio je Rijekin branič Aleksandar Šofranac

Napomenimo da je Rudeš imao veliku priliku zabiti i iz igre, ali Babićeva lopta u 69. minuti zapela je u blatu. U nastavku te akcije Babić je imao još jednu priliku ali golman Sluga ju je uspješno zaustavio.

S tih 3:3 otišlo se u produžetke, a već u 91. minuti igrač Rijeke Črnic mogao je riješiti dvoboj, no njegova je lopta odsjela na vratnici. Ono što nije pogodio Črnic uspio je u 104. minuti Šofranac iskupivši se za svoje pogreške iz drugog dijela.

Sudbinu Rudeša zapečatio je u 108. minuti Gorgon, koji je ušao s desnog boka, gledao gdje su mu slobodni suigrači, a onda je zabio uz prvu vratnicu doslovno iz mrtvog kuta.

Rijeka je tako sretno i spretno prošla u četvrtfinale Kupa.

'Čestitam Rijeci o kojoj sam već puno toga rekao, ali ponovit ću da je riječ o odličnoj momčadi. Moram čestitati i svojim igračima koji su napravili veliku stvar i vratili se nakon 0:3', rekao je ponosni trener drugoligaša Rudeša Igor Bišćan.