UOČI DERBIJA

Trener Hajduka otkrio kojih se to Dinamovih igrača najviše pribojava

01.10.2016 u 13:23

Bionic
Reading

Trener Hajduka Marijan Pušnik uoči nedjeljnog derbija s Dinamom na Maksimiru (Arenasport 3, 17 sati) smiruje tenzije i upozorava na najveću prijetnju

'Gledao sam Dinamo protiv Juventusa, ali to je neki drugi svijet, igrali su protiv jedne od najboljih momčadi na svijetu. Istina, Dinamo trenutno nije u formi, ali sigurno je još uvijek najjača momčad u Hrvatskoj. To ne znači da ne možemo pobijediti na Maksimiru, moji momci trebaju biti spremni na sve', započeo je Pušnik i pokušao smiriti strasti uoči derbija:
'Rekao sam momcima da kakav god rezultat u derbiju bio, u ponedjeljak će tu biti isti igrači i isti trener. Nema potreba za dramom...'

Istina, Hajduk dolazi prepun samopouzdanja, najveći protivnik je na koljenima, s novim trenerom, ali i potpuno demoraliziranom momčadi... No Pušnik ipak upozorava na najveće prijetnje iz 'modrih' redova.

Soudani i Fernandes su najopasniji, nije to nikakva novost... Stojanović i Pivarić znaju zaprijetiti preko bodova, uz sve to su dobili i novog trenera. Znam koji stil igre Petev gaji, ali tek je došao, trebat će mu neko vrijeme da ga primijeni na novu ekipu. Sigurno je da Dinamo neće previše moći promijeniti svoju igru u ovako kratkom vremenu, znamo što nas čeka na Maksimiru', otkrio je Pušnik.

Hajdukov trener zna da tradicija i statistika nisu baš na njegovoj strani. 'Bili' su na Maksimiru slavili samo četiri puta, posljednji put još tamo 2008. godine.
Povijest i Dinamo treba poštivati, ali tradicija je tu da se ruši, brojevi se mijenjanju, spremni smo osvojiti tri boda. Opasni smo u napadu, u sredini rastrčani, samo da obrana odraditi svoj posao i to je to', optimističan je slovenski strateg koji je na kraju zaključio:
'Igrat ćemo još i bolje! Ako kažem da sam najbolji, za sedam dana ću ispasti glupan, a ako to ne kažem, ispast ću neambiciozan. Tako to ide. Ja uvijek želim pobjedu, ne bih pustio nikome ni na Čovječe ne ljuti se.'