DOMAĆIN SL. BELUPU

Hajduk na 105. rođendan dolazi kao velika nepoznanica

13.02.2016 u 11:41

Bionic
Reading

Često na Poljudu vlada euforija, nažalost po njihove navijače posljednjih godina neutemeljena. Posljednjih dana svjedočimo novoj, ovaj put najmanje vezanoj uz stanje na travnjaku i igrački kadar. Naime, navijači su započeli vlasničko preuzimanje kluba, u novoj godini se registriralno preko 20.000 članova, najavljuju se pristojno popunjene tribine s obzirom na proslavu 105. rođendana. Dvoboj na Poljudu počinje u 17 sati

Sve to govorimo jer je mlada momčad Hajduka posljednjih godina znala kiksati u gotovo svakoj takvoj utakmici 'velikog značaja' i brzo ugasiti navijačku euforiju. Ovaj put bojazan je sasvim opravdana jer Hajduk je ostao bez nekoliko važnih igrača, a zamjene se nisu dokazale.

'Nestrpljivi smo jer smo jako dobro i naporno radili na pripremama. Priključili smo nekoliko mladih igrača i želimo vidjeti kako će to izgledati. Držat ćemo se standarda koje smo zacrtali, moramo igrati u oba pravca', rekao je Burić pa se osvrnuo na slavljenički ugođaj:

'Nastojat ćemo razbiti pritisak koji postoji kako bi igrači bili slobodni u izvedbi. Nadamo se da smo naučili lekcije iz prošlosti.'

Dvoznak.com

Sve najave današnjih utakmica i prognoza pročitajte na dvoznak.com, adresi za pametno klađenje


Što se tiče kadra, Hajduk su napustili Caktaš (najbolji igrač jesenskog dijela), Milović (kapetan) i Andrija Balić (vjerojatno najveći talent u klubu). Ozlijeđeni su još Vlašić, Ohandza i Velazquez, tri sigurna prvotimca.

Zamjene? U klub su stigla dva ofenzivca Velez i Artega koji tek trebaju potvrditi kvalitetu i dokazati ulogu pojačanja. U pripremnim utakmicama nismo vidjeli previše od njih.

Danas je Burić najavio sustav 4-3-2-1, no pitanje je kako će izgledati ta postavka u sredini terena. Relano, tu su samo Jefferson i Sušić pravi vezni igrači. Bencun, Tudor i Maloku su skloniji prodoru i igri jedan na jedan negoli kreaciji i razigravanju ekipe. S Velezom u vršku napada ovo bi trebao biti brži i agresivniji Hajduk negoli na jesen, pitanje je samo hoće li to doći do izražaja protiv ekipa koje će se postaviti u čvrst defanzivni blok.

Hajduk ima solidan potencijal, no ostaje pitanje mogu li ga u ovom trenutku realizirati. Ova momčad s braničem Velazquezom i ofenzivcima Vlašićem i Ohandzom je nešto sasvim drugo...

Slaven na Poljudu prolazi tradicionalno jako loše. Doduše, ovu jesen su prekinuli veliki niz poraza odigravši 2:2 (imali 2:0 na poluvremenu). Tijekom pauze su odigrali dosta prijateljskih utakmica i ostavili sasvim solidan dojam. Teško je vući paralele i na temelju toga postaviti očekivanja za nastavak sezone, no u Koprivnici su optimisti.

'Uvjeren sam u jednu vrlo dobru utakmicu i nema razloga da se to ne ostvari. Mi smo se dobro pripremili, znamo koliko možemo i to želimo pokazati upravo na proljetnom startu. Na prošlom gostovanju na Poljudu bili smo vrlo blizu ostvarenju punog plijena, ali smo na kraju osvojili bod', naglasio je trener Kopić uoči gostovanja u Splitu i nastavio:

'Istrčat ćemo hrabro, borit ćemo se maksimalno, nećemo se braniti i vjerujem da su moguća sva tri rezultata. Hajduk je na svom travnjaku protiv svakog prvoligaša favorit, uvijek ima veliku podršku svojih navijača, ali mi nećemo podlijeći toj atmosferi. Još jednom napominjem da je sve moguće na Poljudu.'

Nije u Koprivnici bilo prometno tijekom zime. Vrijedi izdvojiti odlazak veznjaka Crepulje i braniča Galovića, te dolaske braniča Muse i vratara Blaževića. Prvi će danas zaigrati u početnom sastavu, dok bivši član Hajduka još uvijek nije sredio papirologiju.

Slaven je u prvom susretu iznenadio Hajduk prilično otvorenim gardom i visokim pritiskom na zadnju liniju. Kopić je i ovaj put najavio sastav s tri vrlo ofenzivna igrača valjda računajući na nedovoljno uigranu posljednju liniju domaćina.