NIŠTA OD OBEŠTEĆENJA

Dinamo stao u obranu braće Mamić: 'Oprašta' im 118 milijuna kuna!

22.09.2015 u 12:51

Bionic
Reading

Predsjednik Dinama Mirko Barišić te direktor Tomislav Svetina na presici su u Maksimiru objasnili kako Dinamo neće pokrenuti obeštećenje protiv Zdravka i Zorana Mamića, a također su osudili incidente nakon derbija protiv Hajduka...

Protiv Zdravka i Zorana Mamića USKOK vodi proces, uz optužbe da su stekli imovinsku korist na štetu kluba, no u utorak su iz Maksimira potvrdili kako neće tražiti obeštećenje okrivljenika.

'I Nadzorni odbor i Izvršni odbor smatraju da Dinamo nema razloga za traženje obeštećenja koja se odnose na okrivljnike. Vidio sam materijale iz Uskoka i uvjeren sam kako je to posljedica nerazumijevanja i nema sumnje u poslovanje našeg kluba. Uvijek sam bio kontaktiran i obavještavan o svemu,' izjavio je predsjednik Mirko Barišić te tako stao u obranu braće Mamić koju se tereti za ilegalno stečenih čak 118 milijuna kuna.

'Prema dostavljenim dokumentacijama nema elemenata za isticanje imovinske dobiti prema okrivljenicima. U klubu sam od 2012. i ne postoji mjesec kada nismo imali porezni nadzor. Mijenjao se Zakon o sportu dva puta zbog Zdravka Mamića. Jedan detalj: u ovom trenutku Dinamo je prvi u Europi, a to nije uspio u ovom periodu niti jedan hrvatski klub. Mi smo od travnja dobili 20 zahtjeva od Uskoka za dostavom dokumentacije. Kada su braća Mamić bili u pritvoru mnogi su likovali. Radili smo pod silnim pritiscima, političkim.. kad bi se tako radilo u svim vašim kućama u kojima radite pitanje je što bi se tamo našlo', dodao je direktor Tomislav Svetina koji je ponosan na sve zaposlenike u Dinamu.

Tema su bili i incidenti nakon derbija na Poljudu.

'Krajnje je vrijeme da se stane na loptu i da se sve gleda sportski. Grešaka je bilo i na prvoj utakmici u Zagrebu. Molio bih da imate iste kriterije kad vrednujete ponašanje nekog iz GNK Dinamo. Mogu samo zamisliti kako bi bilo da je gospodin Mamić djelovao kao neki čelni ljudi Hajduka. Kako su samo revni bili kada je Mamić napadnut u loži Hajduka. Nisam vidio da su na identičan način postupali ovoga puta,' kazao je Svetina misleći na ponašanje Ljube Pavasovića Viskovića, a Barišić je dodao:

'Tužan sam zbog onog što se događalo u Splitu, a posebno nakon utakmice. Moramo sve napraviti da se to eliminira. Napisi poslije i komentari protive se moralu. Tužan sam zbog svega i nadam se da ćemo izvući pouke iz svega da se sve ovo smiri.'