TREĆE MJESTO BLIZU

Nakon farse 'velikog derbija', ambicije Splita rastu!

23.11.2014 u 11:41

Bionic
Reading

Nogometaši Splita u 16. kolu MAXtv Prve lige (nedjelja, 17h, ArenaSport3) traže domaću pobjedu protiv nogometaša Zagreba, kojom bi se ozbiljno uključili u borbu za treće mjesto na ljestvici

Split je na posljednjem gostovanju u Koprivnici bio iznimno oslabljen, poglavito u napadačku dijelu i to se reflektiralo i na konačan rezultat. Poraz bez postignutog pogotka nikoga nije iznenadio. Ove nedjelje je priča sasvim drugačija, pobjeda je apsolutni imperativ. Osobito nakon subotnje farse s utakmicom Hajduka i Dinama poslije koje Bijele čeka vjerojatno drastična kazna i oduzimanje ponekog boda. Lov na treće mjesto je otvoren...

Kako i gdje gledati MAXtv Prvu ligu?

Sve utakmice MAXtv Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport), a prijenosi će biti dostupni i putem PPV i MAXtv To Go usluge te na pay per view online servisu match.tportal.hr.
Članovi communityja Tribina.hr imat će prilike prijenose utakmica pratiti u sklopu tog community portala. Više informacija potražite OVDJE.

'Dobro nam je došla ova pauza nakon loše utakmice u Koprivnici gdje nismo imali razloga za zadovoljstvo, što se tiče igre i rezultata. Smatram da smo stanku iskoristli na dobar način, igrači su kvalitetno trenirali, a što je najvažnije kadar se proširio u odnosu na posljednji susret. Dio ozlijeđenih igrača se oporavio i nalaze se u konkurenciji za utakmicu protiv Zagreba. Vjerujem da ćemo sutra pokazati svoje pravo lice i očekujem nastavak pobjedničkog niza protiv Zagreba na našem terenu,' rekao je trener Matić, pa se potom osvrnuo i na utakmicu u Kranjčevićevoj u kojoj su doživjeli poraz od 2:1:

'Nismo tada odigrali na prvi način, doživjeli smo neugodan poraz, ali sigurno da i to mojim igračima predstavlja dodatan motiv. Osim samog uzvrata, motiv je i povećanje prednosti u odnosu na Zagreb koji se nalazi samo bod iza nas. Oni su momčad koja teži nadigravanju, imaju kvalitetnu veznu liniju koja često zna kreirati opasnu situaciju za Bobana, a on je na žalost u toj prvoj utakmici protiv nas dobro iskoristio dvije dubinske lopte. Siguran sam da ćemo sutra u tom segmentu biti oprezniji, te da nećemo njemu, a ni ostalim igračima Zagreba dati priliku da nas ugroze.'

Dodajmo još da domaćin danas ne može računati na ozlijeđene Rocu, Bilića, Vrgoča, Ercega i Radeljića.

Sustav bi trebao biti 4-2-3-1. U vrhu napada kreće povratnik Cikalleshi, iza njega novopočeni reprezentativac Rog. Krilne pozicije u napadu su danas rezervirane za Bellea i Glavinu.

Zagreb je protiv nedodirljivog Dinama pokazao da je riječ o dobroj ekipi. Ma što god mislili o Mediću kao treneru, on je dokazao kako svoj posao može raditi dobro. Ili barem bolje negoli bi to neki 'dokazani domaći stručnjaci s iskustvom'. Prilično komforna situacija na ljestvici im dozvoljava da u Split putuju bez pritiska.

'Split ima puno dobrih igrača, mi ih jako respektiramo no imamo pravo na svoje ambicije,' rekao je Medić pa nastavio:

'Mislio sam da ćemo blistati prije Lokomotive pa smo doživjeli debakl. Dođe mi da danas kažem da nemamo ni teoretskih izgleda u Splitu pa možda ispadne odlično.'

Potvrdio je da će u sastavu biti mladi veznjak Muradžija koji je dobro odradio posao protiv Dinama. Šulc je spreman za eventualno jedno poluvrijeme. Kako nema kapetana Jurendića na desni bok će Šehić, a poziciju desnog napadača preuzima Bevab.

Gostovali su Pjesnici četiri puta na ovom stadionu i doživjeli četiri poraza.

Za sve koji u novoj sezoni žele uživati u još više sportskih sadržaja, tu su MAXtv Sportski paket i Sportski plus paket.