IVKOVIĆEVO PRIZNANJE

Nakon ovog ispada u eteru čeka ga kazna

30.09.2014 u 08:42

Bionic
Reading

Povjerenik za natjecanje MAXtv Prve lige Josip Brezni podnio je prijavu disciplinskom sucu protiv Tomislava Ivkovića i Maria Muse, trenera i igrača NK Lokomotiva, zbog kršenja Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika

Trener Ivković u izjavama za medije potvrdio je da je tražio od svog igrača Muse da u završnici susreta Lokomotiva - Osijek dobije opomenu - žuti karton kako bi se 'očistio' odnosno zbog automatske kazne propustio nastup u slijedećoj prvenstvenoj utakmici. Igrač je doista u 90. minuti utakmice dobio opomenu od suca utakmice i to zbog 'nesportskog ponašanja - nepoštivanja propisane udaljenosti 9,15 metara kod izvođenja udarca iz kuta'.

Iako je ovakva situacija u praksi po izjavama drugih trenera uobičajena u pripremi taktike za pojedinu utakmicu, u najmanju ruku je sporan način na koji je došlo do dobivanja kartona odnosno činjenica da je igrač pozvan da dobije žuti karton što su čuli svi sudionici na terenu i dio gledatelja. Ivković je to i sam priznao.

'Da, tražio sam Musu da se 'očisti' od kartona jer protiv Dinama u idućem kolu imamo kvalitetnu alternativu za njega dok su nam utakmice nakon toga daleko važnije. O tome neće odlućovati niti komentatori niti publika, o tom što je najbolje za moju momčad odlučit ću samo ja,' hladno je nakon dvoboja rekao Ivković.

Neinteligentan potez ili jednostavno bahatost, jer drugi treneri takve stvari naređuju u 'tišini' - svlačionici.

Ukoliko disciplinski sudac Krešimir Vlajčević ocijeni prijavu opravdanom, provest će postupak te sukladno odredbama Disciplinskog pravilnika HNS-a donijeti odluku o eventualnim kaznama.