ANALIZA TRANSFERA

Rijeka se riješila ljubimca Armade, ali nije pogriješila!

02.09.2014 u 17:40

Bionic
Reading

Iako su mnogi ostali začuđeni činjenicom da je iz Rijeke otišao Josip Brezovec, analitičar s portala Tribina.hr i simpatizer Rijeke, Leader, objasnio je zašto u klubu mogu biti zadovoljni odrađenim poslom

Rijeka je dobro odradila prijelazni rok, a da bi se taj isti mogao okarakterizirati vrhunskim - trebalo je pričekati još dva i pol mjeseca s posudbom Brezovca. Moram priznati da nisam očekivao ovakve žalopojke zbog odlaska Brezovca u Speziju, no to se dogodilo spletom prilika.

Naime, Brezovec je već lani pred kraj sezone počeo balansirati između klupe i tribine i sasvim je normalno bilo da je Mišković na početku ljeta dogovorio njegov odlazak u Speziju, budući da se očekivao povratak Maleša i Močinića. S obzirom da se oporavak ovog dvojca reprezentativaca odužio, Brezovec je silom prilika postao glavna opcija za srednji red i on je to sjajno iskoristio.

Drugačije mišljenje

pročitajte OVDJE, na portalu Tribina.hr

Upravo tu je problem jer se govori da će Maleš i Močinić biti skroz fit tek na proljeće pa ostaje rupa u veznoj liniji. Opet, ta rupa je relativan pojam jer će Cvijanović biti bolji od Brezovca kad se malo uigra s ostatkom ekipe. Brezovec je fajter i zbog tog beskompromisnog pristupa nitko na Kantridi neće reći lošu riječ za njega, dobar je dečko ali kvalitetom ipak nije razina Maleša, Močinića, Moisesa i Jajala koji su sve uigraniji i sve bolji. Nemojmo zaboraviti i Cvijanovića koji je po karakteristikama isti igrač kao Brezovec, a koji je i pokazao golčinom protiv Zadra da je inteligentan igrač. Isto tako tu je i Zlomislić koji je prošle sezone zablistao pa pao nakon ozlijede, da bi sada opet bio sve bolji i bolji.

O Brezovcu

Brezovec je fajter i zbog tog beskompromisnog pristupa nitko na Kantridi neće reći lošu riječ za njega, dobar je dečko ali kvalitetom ipak nije razina Maleša, Močinića, Moisesa i Jajala koji su sve uigraniji i sve bol

Što se odlaska Jahovića tiče, to je bio jedan od boljih poslova Rijeke. Stigao je besplatno, odigrao par utakmica u kojima je bio solidan ali ništa više i tijekom kojih su navijači zazivali igranje Krstanovića koji je ipak bolji i korisniji igrač od njega. Nakon par mjeseci za njega se dobiva 400.000 eura. Bravo za Jurčića i Mancea, pogotovo kada se zna da je Jahović bio tempirana bomba u svlačionici (prati ga glas da ne trpi klupu) i da je na njegovo mjesto doveden fizičkom konstitucijom sličan Ivančić koji je mlađi i ima puno prostora za napredak.

Odlazni transfer bio je i onaj Bagadura, juniora koji se lani priključio prvoj momčadi ali nije dobio priliku. Dečko je odigrao prvu utakmicu za Rijeku 2 i zabio dva gola, te je ekspresno našao put do Fiorentine za velikih 500.000 eura. Egzodus talenata iz Hrvatske je realnost, ali ovo je odličan posao jer je njegova pozicija u prvoj momčadi odlično popunjena i ne bi sigurno dobio tako skoro pravu priliku u Rijeci.

Što se tiče dolaznih transfera nije bilo nekih kapitalaca, ali su dovedena tri besplatna igrača koji bi mogli dodatno zaoštriti konkurenciju u ekipi. Pred koji tjedan je doveden Cvijanović iz Maribora, igrač vezne linije kojeg u Sloveniji opisuju kao neumornog trkača, a koji je pokazao i da zna s loptom. Uz to, radi se o povremenom slovenskom reprezentativcu koji je bio jedan od nositelja Maribora posljednjih godina - a taj Maribor dominira Slovenijom i igra ove sezone Ligu prvaka.

O Jahoviću

On je bio tempirana bomba u svlačionici (prati ga glas da ne trpi klupu) i da je na njegovo mjesto doveden fizičkom konstitucijom sličan Ivančić koji je mlađi i ima puno prostora za napredak.

Osim njega, stigao je i Vešović iz Torina, mladi branič kojem su lani nagovještali svijetlu budućnost u Serie A no kojem je problem crnogorsko državljanstvo. On je trebao biti kapital za budućnost Torina, ali kako nema EU državljanstvo morali su ga se riješiti i Rijeka je to iskoristila. Tomečak će dobiti pravu konkurenciju. Treće pojačanje je dolazak Lime i to provjerenom linijom skupljanja Dinamovih otpadaka. Otpisani Portugalac ima puno iskustva u HNL-u, a u Dinamu nije ni dobio pravu priliku. Mlad je, igra poziciju lijevog beka, a svojevremeno je brilijirao za Hajduk (tada se na Poljudu cijenio za preko 2 milijuna eura) i bio najbolji lijevi bek lige. Sad ima priliku boriti se za poziciju u momčadi s novim najboljim bekom lige Leovcem.

Najveći plus za Rijeku je da su svi kapitalci ostali u momčadi, a tu se najviše misli na reprezentativnog golmana Vargića, ponajbolje bekove lige Leovca i Tomečaka, ponajboljeg stopera lige Leškovića, sve boljeg Moisesa, te prvog topnika Kramarića.