UZALUD DOMINACIJA

Hajduk ponovo izgubio bodove protiv Istre!

20.07.2014 u 22:56

  • +7

MAXtv Prva liga, 1. kolo: Hajduk - Istra

Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Bionic
Reading

U drugoj nedjeljnoj utakmici prvog kola MAXtv Prve lige Hajduk je na Poljudu odigrao 1:1 protiv Istre te tako odmah zaostao za Rijekom i Dinamom…

Nakon otvaranja sezone trijumfom u Irskoj, Hajduk je doživio prvi neuspjeh ove nedjelje. Tudorova momčad dominirala je većim dijelom utakmice protiv Istre, ali na kraju se morala zadovoljiti samo bodom što definitivno nije idealan početak domaćeg prvenstva za Splićane. Istra je pak još jednom pokazala koliko je neugodna, a Igor Pamić sa svojim je igračima i prošle godine uzeo pregršt bodova Hajduku, kod kuće i u gostima.

Istra je dobro otvorila susret i bila bolja u prvih deset minuta, a to je dobro razdoblje okrunila udarcem Vučka u 10. minuti nakon kornera preko gola. No, nakon toga uslijedila je dominacija Hajduka koji je žestoko pritisnuo Pamićevu momčad.

Prva prijetnja domaćih bio je udarac Caktaša u 18. minuti s više od trideset metara, ali lopta je otišla malo iznad gola. Tri minute kasnije domaći su poveli. Bila je to izvrsna akcija u kojoj je Maglica proigrao u prostor Sandra Gotala, koji je prešao Brkića i poslao loptu u praznu mrežu.

Hajduk je nastavio dominirati na terenu, no kada se činilo da će s prednošću otići na odmor, Istra ga je iznenadila. Špehar se izborio za jednu loptu, proigrao Ivančića na drugu stativu, a njemu nije bilo teško poslati loptu u praznu mrežu u 43. minuti.

Splićani su drugi dio započeli odlučno, s velikom željom za postizanjem drugog pogotka. Mladi Nikola Vlašić, Blankin brat u 49. minuti se našao sam, pucao iz blizine, no Brkić mu je vješto ukrotio udarac.

Kako i gdje gledati MAXtv Prvu ligu?

Sve utakmice MAXtv Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport), a prijenosi će biti dostupni i putem PPV i MAXtv To Go usluge te na pay per view online servisu match.tportal.hr.
Članovi communityja Tribina.hr imat će prilike prijenose utakmica pratiti u sklopu tog community portala. Više informacija potražite OVDJE.

Istra je mogla šokirati Poljud u 56. minuti, nakon što je Stipica odletio u prazno na ubacivanje Reistera, no Špehar nije uspio poslati loptu u praznu mrežu.

U samoj završnici Hajduk je žestoko pritisnuo, a najbolju priliku za pobjednički gol imao je Caktaš koji je u 82. minuti pogodio vratnicu iz slobodnog udarca. Četiri minute kasnije Maglica je tražio penal nakon pada u kaznenom prostoru, no sudac Ljubičić pokazao je da je start bio na loptu.

U pet minuta sudačke nadoknade Hajduk nije uspio stvoriti pravu priliku i tako se morao pomiriti s tim da već nakon prvog kola zaostaje za Rijekom i Dinamom, i to dva boda…

MAXtv Prva liga, 1. kolo:

Hajduk – Istra 1:1 (Gotal 21 / Ivančić 43)