PET DOBRIH RAZLOGA

Evo zašto gledati novu sezonu hrvatskog nogometa!

18.07.2014 u 14:58

  • +16

'Najbolji igrači MAXtv Prve lige'

Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorović

Bionic
Reading

Utakmicom Dinama i Slaven Belupa počinje novo izdanje MAXtv Prve lige, koja se ponovo igra u formatu s deset klubova, a postoji barem pet razloga zbog kojih bi se ponovo trebali veseliti nogometu na travnjacima diljem naše zemlje

Hrvatski klubovi nisu na ljepši način mogli najaviti novu prvenstvenu sezonu. Svi su redom slavili u prvoj utakmici 2. pretkola bilo Lige prvaka ili Europske lige, pa nije nimalo nerealno očekivati da bi se sva četiri naša kluba mogla naći i u trećem pretkolu europskih nadmetanja.

Ovo je pet stvari zbog kojih se isplati pratiti naše klubove, igrače, a onda i MAXtv Prvu ligu…

Europski uspjeh klubova
Iako se reprezentacija može natjecati s najboljim europskim nacijama, to za klubove nije realno. Iz niza potpuno objektivnih razloga (populacija, sponzori, ulaganja…), hrvatska liga ne može konkurirati ligama najvećih europskih zemalja. No, u sudaru protiv kluba iz zemalja sličnih našoj (Mađarska, Litva, Izrael…), naše su momčadi pokazale da igraju na razini više te razveselile sve one koji vole nogomet. Baš je taj potencijalni europski uspjeh potreban početni uzlet na kojem bi se mogao graditi entuzijazam ove sezone. A tko zna, možda i prava utrka za vrh ljestvice…

Nove mlade nade
Istina, na kraju sezone ligu su napustili Alen Halilović i Mario Pašalić, dva najbolja mlada igrača koja smo mogli vidjeti na našim terenima, ali to ne znači kako ove sezone nećemo vidjeti neka nove mladiće kako žare i pale našim stadionima. Već u prvoj utakmici sezone, protiv irskog Dundalka, za Hajduk je pogodak postigao Nikola Vlašić, momak koji još nije napunio niti 17 godina, a treba se sjetiti kako ćemo imati prilike gledati tinejdžera poput Marka Pjace, Goodness Ajayija, Petra Mišića, Jeana Kouassija, Karla Lulića i još mnogih drugih vrlo talentiranih mladića.


Zanimljiva pojačanja
Prije svih Dinamo, ali i drugi klubovi, pojačali su se s nekoliko vrlo zanimljivih imena, pa ostaje za vidjeti kako će se oni snaći na hrvatskim terenima. Dinamova 'portugalska veza' postala je vrlo jaka, pa su u kadru modrih sada reprezentativni portugalski vratar Eduardo i nekadašnji reprezentativac Machado. Uz Sigalija i Goncala, riječ je o poznatim internacionalnim imenima. U hrvatski se nogomet, u redove Riječana, vratio Mato Jajalo, ali još su bolje vijesti kako su mnogi kvalitetni igrači ostali u hrvatskom nogometu, počevši s reprezentativcima kakvi su Marcelo Brozović, El Arbi Soudani, Ivan Močinić ili Mario Maloča.

Odlična pokrivenost i prijenosi
Sve utakmice MAXtv Prve lige prenose se u HD formatu, te su dostupne preko MAXtv sportskog paketa, online servisa match.tportal.hr, ili preko community portala Tribina.hr. No, ako iz nekog razloga ne možete pratiti utakmice uživo, tportal se pobrinuo da ništa ne propustite. Naime, svaka će utakmica biti praćena tekstualno, u sklopu koje ćete UŽIVO moći vidjeti svaki pogodak te druge najzanimljivije trenutke svakog dvoboja. Osim toga, u sklopu našeg portala možete pogledati i snimke, odnosno najzanimljivije trenutke svakog susreta MAXtv Prve lige.

Tribina.hr
Ako ste pravi nogometni znalac ili zaljubljenik, imamo i mjesto za vas. Proučavanje taktičkih finesa, trenerskih poteza, te svih odluka koje odlučuju o ishodu utakmica analiziraju se na našem community portalu Tribina.hr. Osim samih analiza, učestalim anketiranjem naših analitičara računamo indeks snage svakog igrača naše lige, svake momčadi i trenera. Osim toga, na Tribini možete pročitati i najkvalitetnije tekstove iz svijeta nogometa, ali i sami sudjelovati u kreiranju sadržaja, te tako vašom reputacijom pokazati da ste doista pravi nogometni znalac.