BOMBA IZ MAKSIMIRA

Zdravko Mamić: Odlazim iz Dinama ovog ljeta!

17.03.2014 u 21:33

Bionic
Reading

U ponedjeljak je u Maksimiru održana redovna skupština Dinama na kome su se dotakla mnoga pitanja, pa i ona o ostanku ili odlasku izvršnog predsjednika Zdravka Mamića

Na redovitoj skupštini Dinama, kojoj je prisustvovalo 70 od 80 članova, okupljenima se elaboratom obratio izvršni predsjednik kluba Zdravko Mamić koji je između ostalog obznanio kako je Dinamo prošlu godinu poslovao s osam milijuna kuna minusa, ali je u kontekstu financijskog izvještaja sasvim neočekivano najavio i svoj odlazak.


'Čudo je kako već nismo izbačeni iz Europe, ali slijedeći rasizam, a Uefa povike Mamiću cigane doživljava kao takve, na Dinamovoj europskoj utakmici izbacit će nas iz europe. I zato ćemo vjerojatno tijekom ljeta raspravljati o mom odlasku jer neću dozvoliti da klub bude moj talac niti da ja budem grobar hrvatskog nogometa', kazao je izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić.

Pokazivao je i tri potpisana ugovora s Robertom Murićem. Prva dva stipendijska i treći profesionalni koji je potpisan na pet godina.

'Međutim, zbog diskriminatornih pravila Uefe i Fife taj je ugovor ništavan. Ne možete mladog igrača vezati na više od tri godine i zato klubovi i ta djeca postaju taoci pohlepe menadžera i egzistencijalnih problema svojih roditelja. Borimo se protiv gomile neprijatelja: nedostatka komfora na stadionu, navijača koji nečuveno odlaze sa stadiona kada vodimo s 5:0, medija koji umjesto da amortiziraju situaciju dodatno huškaju, države koja donosi zakone samo za jedan klub i čovjeka...' otprilike je sažetak polusatnog izlaganja Dinamovog izvršnog predsjednika.

Skupštinari su usvojili zapisnik sa prošle sjednice, usvojili izvješće Nadzornog odbora (koji je utvrdio da je lani sve u klubu bilo odrađeno potpuno u skladu sa zakonom), prihvatilo izvještaj o poslovanju (217 milijuna kuna prihoda, 225 rashoda i  53.5 amortizacije u vidu rata izlaznih transfera koji još trebaju 'sjesti' na klupski račun), te na kraju umjesto trojice dosadašnjih skupštinara imenovalo novu trojicu članova: Marijana Vlaka, Igora Cvitanovića i Damira Krznara. Koja trojica skupštinara su 'bivši' nitko nije znao ili želio potvrditi... Slogan 'nema predaje' usvojen je i kao službeni slogan kluba.

O nalazu sportske inspekcije, usklađivanju klupskog statuta sa Zakonom o udrugama i eventualnom raspisivanju demokratskih izbora u klubu nije bilo - niti riječi