NASTAVAK SEZONE

Ivica: Sölden je pokazao da sam spreman

10.11.2010 u 15:19

Bionic
Reading

Hrvatski skijaški reprezentativci kreću s natjecanjima u sezoni 2010/2011. Kako je prva utrka skijaša u novoj sezoni FIS Svjetskog skijaškog kupa u Söldenu otkazana zbog magle, Ivica Kostelić i Natko Zrnčić-Dim će sezonu započeti u Leviju. Nakon toga će se uputiti u Sjevernu Ameriku, gdje će se u Lake Louiseu i Beaver Creeku posvetiti brzim disciplinama, dok Dalibor Šamšal nastavlja s Europskim kupom u Äre , a Ivici i Natku će se pridružiti krajem prosinca u Val d'Isereu

Miho Glavić, predsjednik Hrvatskog skijaškog saveza, najavljuje uspješnu sezonu za naše skijaše: 'Iznimno sam zadovoljan kako odrađenim pripremama, tako i pristupom i motivacijom koje su naši skijaši pokazali u pripremnom razdoblju. Zato Ivici želimo puno uspjeha u borbi za Veliki Kristalni globus, ali i za medalju na Svjetskom prvenstvu u Garmisch-Partenkirchenu . Ujedno, čvrsto vjerujemo da će Natkov i Daliborov kontinuitet nastupa donijeti dobre rezultate i njihov daljnji napredak.'

Tijekom konferencije s dosadašnjim je dobavljačem Hervisom produžen ugovor, a održana je i prezentacija novog službenog dobavljača Hrvatske alpske skijaške reprezentacije - tvrtke Colmar.

Gregor Brdnik, voditelj marketinga Hervisa za Sloveniju i Hrvatsku, izrazio je zadovoljstvo nastavkom ovog sponzorstva: 'Budući da je Hervis već dug niz godina usko vezan uz vrhunsko skijanje, nastavak suradnje s Hrvatskim skijaškim savezom za nas je bio logičan korak s obzirom na izvrsnu organizaciju saveza i izuzetne rezultate hrvatskih skijaša.'

Colmar, renomirani talijanski proizvođač skijaške opreme iz Monze novi je dobavljač termo skijaške opreme za naše reprezentativce do Zimskih olimpijskih igara u Sochiu 2014. godine.

'Pokroviteljstvom hrvatskog skijaškog tima, Colmar potvrđuje svoju aktivnu uključenost u sport. Također, sponzorstvo nam omogućava testiranje naših proizvoda na vrhunskim sportašima te smo uvjereni da će se pozitivno odraziti na naš brend', rekao je Mauro Readelli, voditelj marketinga i prodaje Colmara.

Skijaši se nadaju da će i ove sezone dobrim rezultatima opravdati povjerenje navijača, dok je Ivica najavio borbu za Veliki Kristalni globus: 'Veselim se početku Svjetskog kupa! Utrka u Söldenu, iako otkazana, pokazala je moju spremnost i dobru veleslalomsku formu. Uskoro putujemo u Finsku i mislim da će Levi označiti pravi početak velike sezone. Bitno je samo da ne bude ozljeda', rekao je Ivica Kostelić.

'U prošloj godini osvajao sam bodove u četiri discipline i želja mi je i dalje dobro nastaviti s nastupima u svim disciplinama, pogotovo u mojoj najboljoj disciplini, superkombinaciji, gdje se nadam novim postoljima. Želim u barem jednoj 'klasičnoj' disciplini nastupiti u finalu Svjetskog kupa', istaknuo je Natko Zrnčić-Dim.

'Dobro sam odradio pripreme, trenirao sam često s Ivicom što mi puno znači. Vjerujem da mogu više puta ulaziti u drugu vožnju, a uz malo sreće i dobre staze, spreman sam i za više', rekao je Dalibor Šamšal.