UVERTIRA ZA PET

Čilić samouvjereno prema Melbourneu

11.01.2010 u 22:12

Bionic
Reading

Marin Čilić je proteklog vikenda obogatio svoju trofejnu vitrinu novim peharom iz indijskog Chennaija i pred njim je tjedan odmora uoči prvoga Grand Slam turnira sezone

Marin je obranio naslov prvom pobjedom protiv Wawrinke i praktički se rasteretio nastupa na turnirima najmanje kategorije u ostatku godine. Doći će, naravno, braniti naslov u Zagrebu krajem mjeseca, ali fokus je jasan. Za ulazak među najboljih 10 trebat će pravi rezultat na velikoj sceni.

'Ovakav sjajan uvod u sezonu je dokaz da sam u pauzi kvalitetno radio i da sam spreman za nove izazove. Bilo je to najteže finale u mojoj karijeri i zadovoljan sam kako sam reagirao na ekstremne uvjete. Sad vam je u tijeku zima, ne želim ni razmišljati kako je tijekom ljeta', govorio je sretni Čilić.

Otkrio je i sasvim očekivani plan.

'Uzet ću nekoliko dana odmora u Melbourneu i onda početi s pripremama za Australian open. Zadovoljan sam napretkom u svojoj igri, a rezultat iz Chennaija daje mi dodatnu dozu samopouzdanja prije prvog Grand Slama.'

Marin je lani igrao osminu finala, dakle za obraniti lanjski rezultat mora proći tri kola. To mu je uspjelo u posljednja dva navrata. Brani 180 bodova, napravi li dodatni korak i uđe u četvrtinu finala, zaradit će 360 i približiti se svom cilju. Polufinale bi ga, uz malo sreće, moglo instantno gurnuti među najboljih 10.