FORMULA 1

Sauber u svoje redove doveo Kobayashija

17.12.2009 u 13:52

Bionic
Reading

Kamui Kobayashi će voziti za Sauber iduću sezonu Formule 1 te će tako Japan imati barem jednog vozača u tom natjecanju nakon što su se povukli Toyota i Honda

Kobayashi (23) je impresionirao kada je mijenjao ozlijeđenog Nijemca Timu Glocka u Toyota u zadnje dvije utrke prošlu sezonu.

'U zadnje dvije utrke prošle sezone dobio je nevjerojatnu priliku pokazati svoje vještine i to je učinio na impresivan način', izjavio je osnivač momčadi Peter Sauber.

'Posebno u utrci u Abu Dabiju pokazao je ne samo da može voziti brzo i agresivno, nego i sposobnost da uspješno provede dogovorenu strategiju. Uvjeren sam da ima dosta potencijala i da će ga pokazati u našoj momčadi', dodao je.

Kobayashi, koji je rođen u Amagasakiju i živi u Parizu, završio je sezonu u Abu Dabiju nadajući se mjestu u Toyoti ali i strahujući istovremeno da bi se mogao vratiti u Japan gdje bi radio u očevom sushi restoranu ako se ne pojavi neki drugi posao. Utrku u Abu Dabiju završio je na šestom mjestu iako je startao sa 12. pozicije.

U svojoj prvoj utrci u Formuli 1 u Brazilu završio je deveti.