TENIS - DAVIS CUP

Ima li nade? Na Španjolce u Davis Cupu bez Čilića, Ćorića i Dodiga...

24.01.2017 u 17:27

Bionic
Reading

Hrvatska u 1. kolu Svjetske skupine Davis Cupa od 3. do 5. veljače u Osijeku igra protiv Španjolske. No, Rafu Nadala neće ugostiti naši najbolji tenisači, nastup su otkazali Čilić, Ćorić i Dodig...

'Iskreno mi je žao što neću biti dio momčadi za predstojeći susret protiv Španjolske u Osijeku, ali u ovom trenutku nisam spreman i sigurno ne bih mogao dati ono što se od mene očekuje. Zbog kasnog završetka prethodne sezone pripreme za 2017. nisu bile optimalne, a očito je da je vrlo naporna prošla sezona ostavila posljedice kojih nisam bio ni svjestan, što se osjetilo i na mojim turnirskim nastupima', izjavio je najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić navodeći razloge zbog kojih ne može igrati protiv Španjolaca te dodao:

'Još jednom naglašavam da mi je igranje za reprezentaciju uvijek bila čast i zadovoljstvo te da sam se svaki put odazivao pozivu, osim ako u pitanju nisu bili zdravstveni razlozi. Sada je zapravo slična situacija i vrlo rado bih nastupio i u Osijeku, da se osjećam spremnim. Smatram se i dalje dijelom ove ekipe i bit ću veliki navijač naših tenisača protiv Španjolske.' 

Izbornik hrvatske reprezentacije Željko Krajan stoga je za susret protiv Španjolaca prijavio Franka Škugora, Nikolu Mektića, Antu Pavića i Marina Draganju, od kojih je samo Škugor bio u momčadi koja je poražena u prošlogodišnjem, dramatičnom zagrebačkom finalu Davis Cupa od Argentine. 

'Sastav s kojim smo u prošloj godini došli do finala desetkovan je ozljedama dok je kod drugih fizički i psihički umor uzrokovao nemogućnost sudjelovanja. Naši su najbolji tenisači vrsni profesionalci koji su Hrvatskoj dali puno i zato bih molio javnost da ima razumijevanja za njihovu trenutnu nemogućnost sudjelovanja na predstojećem natjecanju i daju punu podršku Škugoru, Mektiću, Paviću i Draganji. Ovi su momci itekako zaslužili da predstavljaju našu zemlju, već se godinama dokazuju na turnirima diljem svijeta i spremni su preuzeti odgovornost te dati sve od sebe za što povoljniji ishod', kazao je izbornik naše Davis Cup reprezentacije Željko Krajan opravdavajući izostanaka Marina Čilića, Borne Ćorića i Ivana Dodiga koji su svi bili pozvani i za meč protiv Španjolaca.

'Marin Čilić vjerojatno najviše osjeća zamor nakon prethodnog poraza u finalu Davis Cupa čemu je posvjedočio i njegov nastup na Australian Openu i doista je zaslužio malo mira i priliku da se odmori i dobro pripremi. Bornu Ćorića još uvijek muči ozljeda koljena, a ozlijeđen je i Mate Pavić što mu onemogućuje nastup u Osijeku', pojasnio je Krajan.

S druge strane, Španjolska u Osijek dolazi u najjačem sastavu, a izbornica Conchita Martínez prijavila je momčad koju čine Rafael Nadal, Roberto Bautista Agut, Pablo Carreno Busta i Marc Lopez.

'S obzirom na to da nas u Osijeku čeka prepuna dvorana, ali i nadaleko poznata slavonska srdačnost, znam da ćemo imati odličnu atmosferu u Gradskom vrtu, što će sigurno našim momcima biti dodatni, snažan motiv za žestoku borbu', zaključio je Željko Krajan.