JADNA ČEHINJA

Kvitova poslije napada i hitne operacije saznala bolnu vijest

21.12.2016 u 18:42

Bionic
Reading

Češka tenisačica Petra Kvitova, koju je provalnik ozlijedio nožem, izbivat će s terena znatno dulje nego što se isprva mislilo

Dvostruka wimbledonska pobjednica doživjela je novi udarac. Poslije operacije procjena kirurga o duljini oporavka nije dobra, pauzirat će puno dulje nego što su bile prve prognoze.

'Kada je riječ o pritisku na ruku koji zahtijeva natjecateljski meč, tada će oporavak trajati oko šest mjeseci', kazao je dr. Radek Kebrle.

Nakon operacije koja je izvršena u utorak poslijepodne, glasnogovornik češke Fed Cup reprezentacije Karel Tejkal izjavio je prvo kako će oporavak Kvitove trajati najmanje tri mjeseca

Podsjećamo, svijet tenisa potresla je u utorak vijest o napadu na 26-godišnji Čehinju, jednu od najboljih tenisačica današnjice. Provalnik je na Kvitovu nasrnuo nožem i u toj borbi teško joj je ozlijedio ruku, zbog čega je hitno morala biti operirana.
Incident se dogodio u jutarnjim satima poslije povratka s jutarnjeg treninga.

'Dok sam se pokušavala obraniti, ozbiljno mi je ozlijeđena lijeva ruka. Potresena sam, ali sretna što sam živa. 'Ozljeda je ozbiljna i mora je pregledati specijalist, ali ako me poznate, znate da sam snažna i da ću prevladati sve ovo', napisala je Kvitova, 11. tenisačica svijeta na Twitteru.