TEŠKO OZLIJEĐENA

Osvajačica Wimbledona preživjela napad nožem, ali dugo neće igrati!

21.12.2016 u 08:27

Bionic
Reading

Dvostruka pobjednica Wimbledona Petra Kvitova bila je žrtva napada provalnika koji je nožem teško ozlijedio njezinu ruku, a nakon hitne operacije potvrđeno je kako neće moći igrati tenis najmanje sljedeća tri mjeseca...

Svijet tenisa potresla je u utorak vijest o napadu na 26-godišnji Čehinju, jednu od najboljih tenisačica današnjice. Provalnik je na Kvitovu nasrnuo nožem i u toj borbi teško joj je ozlijedio ruku, zbog čega je hitno morala biti operirana.

'Sretna sam što sam ostala živa,' napisala je na Twitteru potresena Petra Kvitova, a brojni kolege sportaši pružili su joj potporu i poželjeli brzi oporavak.

Operacija ozlijeđene ruke trajala je četiri sata, a u taboru Kvitove uvjereni su da njezina karijera nije došla u pitanje, iako je neće biti na terenu najmanje tri mjeseca.

'Ozljeda je ozbiljna, ali kirurg smatra da je Petra dovoljno mlada i zdrava pa nema razloga zašto se ne bi bavila tenisom,' izjavio je glasnogovornik Karel Tejkal.

Ovaj napad mnoge je podsjetio na Moniku Seleš koju je nožem zaskočio poremećeni navijač Steffi Graff 1993. godine u Hamburgu. Iako ozljeda nije bila teška, ovaj je incident toliko pogodio osvajačicu devet Grand Slam turnira da se dvije godine nije vratila tenisu...