ŠOK NA KRAJU SEZONE

Đoković zbog Beckera u novim problemima; ovome se nije nadao!

08.12.2016 u 11:18

Bionic
Reading

Ponajbolji svjetski tenisač Novak Đoković u potrazi je za novim trenerom nakon što se razišao s njemačkom legendom Borisom Beckerom

Podsjetimo, u prosincu 2013. Boris Becker postao je član stručnog stožera Novaka Đokovića, ali tri godine kasnije došlo je do prekida suradnje, i to u trenutku nakon što je Đoković – koji je prvi tenisač svijeta bio čak 122 tjedna - pao na drugo mjesto ATP ljestvice.

'Postigli smo zajednički dogovor da prekinemo suradnju. Bilo je to nevjerojatno razdoblje, tri godine u kojima smo ostvarili mnogo uspjeha', kazao je Becker za Sky Sport.

Međutim, najzanimljiviji dio razgovora svakako je onaj u kojem je Becker otkrio jedan od glavnih razloga.

'Novak nije provodio onoliko vremena na treninzima u posljednjih šest mjeseci koliko je trebalo i on to dobro zna', iskren je bio Becker koji je uvjeren kako će se 'Đoković, ako će naporno raditi i biti koncentriran, u 2017. vratiti na prvo mjesto ATP ljestvice'.

Nakon završetka sezone koje su obilježile neke slabije partije Đokovića kao mogući razlaz s Beckerom spominje se i stalni član stručnog stožera Pepe Imaz, bivši tenisač poznat kao poklonik joge i meditacije. Tako se Đoković preko noći, nakon privatnih problema o kojima se pisalo (navodna kriza u braku), našao u novim problemima.

Uoči početka nove sezone Đoković se stoga ozbiljno bacio u potragu za novim trenerom, a na listi onih s kojima je navodno već stupio u kontakt su i bivši teniski velikani kao što su Pete Sampras, Jimmy Connors, Brad Gilbert, Stefan Edberg i drugi. U svakom slučaju, koga god Đoković izabere, to će biti nov izazov za trenera koji će imati zadatak vratiti srpskog tenisača na prvo mjesto svjetske ljestvice.