GLAVNO PITANJE

Hrvatski tenis sa strepnjom čeka odluku našeg talenta, a izbornik kaže...

29.11.2016 u 08:00

Bionic
Reading

Sliježu se dojmovi nakon poraza Hrvatske u finalu Davis Cupa od Argentine. Sada je glavno pitanje u kojem će sastavu naša reprezentacija dočekati Španjolsku u prvom kolu natjecanja u veljači sljedeće godine

Prvi reket Hrvatske Marin Čilić nije još odlučio o svojoj sudbini u reprezentaciji te mora dobro razmisliti hoće li i dalje biti dio Davis Cupa.

Isto tako nije poznato kakva je budućnost naše velike nade Borne Ćorića što se tiče reprezentacije. Mladi Zagrepčanin osvajao je ključne bodove do finala, a zatim ga u njemu nije bilo.

Izbornik Željko Krajan zamijenio ga je Frankom Škugorom jer se Ćorić, prema njegovim riječima, nije dovoljno oporavio. To je pogodilo hrvatskog tenisača te se nije pojavio na ždrijebu prije finala, a nije se ni oglašavao nakon što je završen teniski spektakl.

Za HRT je Krajan prvo komentirao svoju potencijalnu smjenu s kormila hrvatske Davis Cup reprezentacije.

'Ne znam ništa o tome. Tu sam i sljedeće godine. Idemo dalje i mislim da ćemo s reprezentacijom koju imamo opet biti u prilici u narednih nekoliko godina osvojiti Davis Cup.'

Zatim se dotaknuo i teme Borne Ćorića i njegova budućeg odaziva reprezentaciji s obzirom na smjenu uoči finalnog dvoboja.

'Mislim da hoće. Nije bio izbačen iz reprezentacije, već zamijenjen, i to zbog više sile, njegove ozljede', rekao je Krajan.